|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Membri ai poliţiei politice au fost “redistribuiţi’ în partidele de dreapta
  • Urmareste-ne!

Membri ai poliţiei politice au fost “redistribuiţi’ în partidele de dreapta 

Afirmaţia a fost făcută de Emil Constantinescu la conferinţamembri-ai-politiei-politice-au-fost-redistribuiti-in-partidele-de-dreapta despre prăbuşirea dictaturilor comuniste. Regele Mihai a adresat un mesaj participanţilor

Regele Mihai I a arătat, în mesajul transmis la Conferinţa internaţională „25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est: privind în urmă, privind înainte”, că în România comunismul s-a născut în 1921, iar în prezent, după mai bine de nouă decenii, are ocazia să se adreseze participanţilor la conferinţă, sărbătorindu-i căderea.

„În anul 1927, la moartea Regelui Ferdinand I, bunicul meu, am fost proclamat Regele României. În cei 87 de ani care au trecut, am fost martorul direct al apariţiei şi prăbuşirii fascismului şi comunismului. Două sisteme criminale care au lăsat în urmă peste 100 de milioane de victime şi multe milioane de oameni schilodiţi sufleteşte şi trupeşte (…). Familia mea şi cu mine am muncit mult în ultimii 25 de ani de la căderea comunismului, pentru o Românie democratică, prosperă, liberă şi demnă. Nu vom înceta să facem acest lucru până la sfârşitul zilelor noastre, convinşi fiind că instituţia Casei regale este parte a identităţii noastre statale şi naţionale”, se arată în mesajul citit joi de la Tribuna Parlamentului de principele Radu.

“Dar în lunga mea viaţă am cunoscut şI momente binecuvântate. Dumnezeu a vrut să fiu în prima linie a revenirii ţării mele în familia demnă a naţiunilor libere prin intrarea României ca membru deplin în UE şi în Organizaţia Atlanticului de Nord”, se mai subliniază în mesajul Regelui Mihai I.

Un fenomen nociv
La aceiaşi conferinţă,fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a afirmat că „redistribuirea foştilor nomenclaturişti şi membri ai poliţiei politice” în partide de dreapta reprezintă un fenomen „nociv” care a apărut în multe din statele foste comuniste.

„Nu putem să nu observăm că în multe din fostele ţări comuniste din Europa Centrală şi de Est a apărut un fenomen extrem de nociv, redistribuirea foştilor nomenclaturişti şi membri ai poliţiei politice deveniţi oligarhi şi a urmaşilor lor în partide de dreapta. De fapt, acesta a fost visul membrilor fostei poliţii politice, nu să reprezinte partidele de stânga, oricum erau ale lor, ci să reprezinte partide de dreapta. Este un moment în care foştii deţinuţi politici, cei care au luptat împotriva comunismului, cei care şi-au dat viaţa şi supravieţuitorii sunt puşi în faţa unei situaţii noi, li se fură acum şi ce au avut ei mai sfânt – idealurile, idealurile lor ajunse pe mâna celor care în adevăr au reprezentat fostul aparat comunist”, a declarat Emil Constantinescu joi la conferinţa internaţională dedicată sărbătoririi a 25 de ani de la căderea comunismului.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu