|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Max. Povestea câinelui-erou care a schimbat legea în M.Ap.N
  • Urmareste-ne!

Max. Povestea câinelui-erou care a schimbat legea în M.Ap.N 

Max, condamnat de stat, salvat de o iubitoare de animale max-povestea-cainelui-erou-care-a-schimbat-legea-in-m-ap-n Povestea lui Max- câinele-erou al Armatei- lovit, după sutele de misiuni în teatrele de operaţii, de o boală incurabilă şi salvat de o iubitoare de animale- după ce, potrivit legilor din Ministerul Apărării, ar fi fost un simplu bun dat “la casat”, nu a rămas fără ecou.

Oamenii s-au solidarizat cu suferinţa lui Max, câinele militar reuşeşind să schimbe legea animalelor de serviciu din Ministerului Apărării. Adrian Ursu, realizatorul Antenei 3, a lansat duminică o petiţie prin care cerea promovarea unui act normativ care să permită adopţia pentru animalele care s-au aflat în serviciul Statului prin instituţiile acestuia, la încheierea activităţii, la termen sau anticipat. Menţionăm faptul că,momentan, potrivit legislaţiei, la MApN şi MAI, câinii şi caii sunt bunuri de inventar, daţi la casat când nu mai sunt la folos. În plus, instructorii şi conductorii nu au posibilitatea de a-i adopta deşi cei mai mulţi dintre ei şi-ar dori asta, după ani întregi de tovărăşie în câmpul muncii. “Proiectul legislativ trebuie să prevadă dreptul de preemţiune a adopţiei pentru personalul împreună cu care animalele au efectuat serviciul şi, de asemenea, obligaţia ministerelor de resort de a furniza alocaţii de hrană şi sprijin pentru îngrijire medicală”, se precizează în petiţie.

După război… se schimbă şi legea animalelor de serviciu!
În urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, ieri, Mircea Duşa, Ministrul Apărării Naţionale, a dispus constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu. De asemenea, la nivelul Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică a fost desemnat un grup de experţi care să realizeze, împreună cu alte structuri ce deţin animale de serviciu, un proiect de lege privind gestionarea şi utilizarea acestora în condiţiile respectării legislaţiei europene referitoare la protecţia animalelor, potrivit mediafax.ro.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu