|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Marile partide politice, lovite de criza de cadre
  • Urmareste-ne!

Marile partide politice, lovite de criza de cadre 

Criză de leadership la vârful partidelor marile-partide-politice-lovite-de-criza-de-cadrePrin acţiunile procurorilor, PSD şi PNL intră în criză serioasă de cadre şi de poten-ţiali lideri în viitorul apropiat. Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât nici politicienii tineri nu par să fie în stare să schimbe actua­la generaţie de cadre de conducere. 

Cu un an înainte de alege­rile locale, atât social-de­mocraţii, cât şi liberalii se văd cu conducerile decimate de problemele penale ale liderilor. Unii au dispărut complet din peisajul politic, alţii sunt în diverse stadii ale procedu­rilor penale, cu posibili­tatea ca deznodământul acestora să le fie nefavo­rabil. Situaţia este mai gravă la PSD, lucru cum-va explicabil în condiţiile în care acest partid se găseşte de trei ani la guvernare, loc în care tentaţiile sunt mari şi mai puternice decât ameninţarea legii. Pesediştii sunt în criză de lideri pe nu mai puţin de trei paliere.

Primul este cel al „legendelor” PSD, cei cu o vechime impresionantă la vârful partidului, pe care l-au condus în perioadele de glorie, 1992-1996 şi 2000-2004. Ion Iliescu a fost tras pe tuşă imediat după prezidenţiale, fiind scos ţap ispă­şitor pentru faptul că PSD este încă perceput drept un partid comunistoid. Miron Mitrea are şi el de ispăşit o pedeapsă pentru luare de mită, iar Viorel Hreben­ciuc îşi aşteaptă sentinţa în dosa-rul retrocedărilor ilegale de pă-duri. Nici generaţia care le-a suc-cedat nu se simte mai bine.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu