|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Mariana Câmpeanu: Urmărim ca tinerii să nu devină o categorie vulnerabilă
  • Urmareste-ne!

Mariana Câmpeanu: Urmărim ca tinerii să nu devină o categorie vulnerabilă 

Transpunerea la nivel naţional a
‘Garanţiei pentru tineri’, proiect european în valoare
de circa 6 milioane de euro, îi vizează pe tinerii care
au absolvit o formă de învăţământ şi nu reuşesc
să-şi găsească o formă de ocupare, evitându-se
astfel ca aceştia să devină o categorie vulnerabilă,
a declarat joi, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu,
informează agerpres.ro.
‘Un tânăr care a absolvit o formă de învăţământ şi nu-şi găseşte o formă de ocupare, în următoarea perioadă, riscă să se transforme într-un şomer de lungă durată, o persoană care suportă un risc de excludere şi tocmai acest lucru vrem să-l evităm. Urmărim ca tinerii să nu devină o categorie vulnerabilă’, a afirmat ministrul Muncii.

În continuare, Mariana Câmpeanu s-a referit la transpunerea ‘Garanţiei pentru tineri’- o acţiune cu un buget în valoare de 6 milioane de euro care, în perioada 2014-2020, va ajuta ţările din Uniunea Europeană, deci şi România, să le ofere tinerilor un loc de muncă sau acces la educaţie, programe de formare sau reconversie, în termen de patru luni de la finalizarea studiilor.

‘Legislaţia românească are deja prevăzute o serie de măsuri în această direcţie, dar trebuie să consolidăm capacitatea instituţională de a le pune în practică, de a le transpune la nivel naţional. Este deci nevoie de o colaborare mai strânsă cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi autorităţile locale, în primul rând pentru a identifica persoanele respective, dar şi pentru a adapta măsurile prevăzute de legislaţia actuala la situaţiile concrete. Nu în ultimul rând, contăm pe colaborarea cu angajatorii pentru că de aceştia depinde, totuşi, încheierea contractelor de muncă’, a adăugat ministrul Muncii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu