|marți, august 3, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Majorarea alocaţiei copiilor, de la 42 lei la 200 lei, respinsă de Senat
  • Urmareste-ne!

Majorarea alocaţiei copiilor, de la 42 lei la 200 lei, respinsă de Senat 

Propunerea legislativă care prevede majorarea majorarea-alocatiei-copiilor-de-la-42-lei-la-200-lei-respinsa-de-senat
alocației de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste
cuprinse între 2 și 18 ani a fost respinsă de Senat,
în ședința plenului de miercuri, prin neîntrunirea
numărului necesar de voturi pentru adoptarea
legilor cu caracter organic.
Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanțe și muncă ale Senatului, raport ce a fost însă respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă și trei abțineri, informează Agerpres. Astfel, a fost supus votului și proiectul de lege, însă și acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă și nouă abțineri.

În timpul dezbaterilor din plen, senatorul social-democrat Șerban Nicolae a anunțat că senatorii din grupul pe care îl reprezintă votează împotriva inițiativei legislative.

„Poate că e momentul ca un guvern al României să rezolve problema, în fapt nerezolvată față de stat, pentru copii. Cinstit vorbind, o bună parte din aceste sume de bani nu ajung la copiii care sunt teoretic titularii dreptului acordat de stat. (…) Problema principală este modalitatea prin care putem verifica faptul că aceste sume de bani sunt folosite așa cum este intenția onorabilă inițiată”, a declarat Șerban Nicolae.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari aparținând tuturor grupurilor politice și prevede modificări în Legea nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii.

Citeste mai departe