|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Liviu Luca, pus sub învinuire în dosarul Realitatea Media. Sindicalistul a fost adus la DNA de poliţişti
  • Urmareste-ne!

Liviu Luca, pus sub învinuire în dosarul Realitatea Media. Sindicalistul a fost adus la DNA de poliţişti 

Liviu Luca a declarat, astăzi, că a fost adus deliviu-luca-pus-sub-invinuire-in-dosarul-realitatea-media-sindicalistul-a-fost-adus-la-dna-de-politisti-
poliţişti la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă
că a fost pus sub învinuire în dosarul privind
Realitatea Media, în care sunt cercetate 12 persoane,
precum şi firmele Realitatea Media,
Strategies Research Investments şi Rovigo.

Liviu Luca a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că a fost adus de poliţişti la DNA în baza unui mandat de aducere. El a precizat că a fost citat o singură dată să se prezinte la DNA, însă le-a comunicat procurorilor că nu poate veni întrucât atunci era plecat la Bruxelles.

Procurorii DNA au început urmărirea penală, pe 17 octombrie, față de trei societăți comerciale în dosarul privind activitățile infracționale desfășurate în cadrul procedurii de insolvență a SC „Realitatea Media” SA.

Potrivit unui comunicat al DNA remis pe 17 octombrie, a fost pusă sub învinuire SC ‘Realitatea Media’ SA, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de spălare a banilor, având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut.

De asemenea, s-a început urmărirea penală și față de SC ‘Strategies-Research-Investments’ SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora în favoarea acestei firme au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acționarilor.

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București, unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acționariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC ‘Realitatea Media’ SA”, susțin procurorii.

O altă firmă pusă sub acuzate este Rovigo SPRL, pentru bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media.

DNA precizează că învinuirile au fost aduse la cunoștință reprezentanților legali ai celor trei societăți.

În acest dosar au fost puse sub învinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă și Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzați că au derulat acțiuni infracționale pentru influențarea deciziilor în procedura insolvenței, în mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, în scopul influențării deciziilor referitoare la SC „Realitatea Media” SA și preluării controlului asupra acestei.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu