|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » LIVE VIDEO. MANIFESTAŢIE URIAŞĂ la Paris, în memoria victimelor atacurilor teroriste. UN MILION DE OAMENI participă la Marşul Solidarităţii
  • Urmareste-ne!

LIVE VIDEO. MANIFESTAŢIE URIAŞĂ la Paris, în memoria victimelor atacurilor teroriste. UN MILION DE OAMENI participă la Marşul Solidarităţii 

UPDATE 14:15 – Mii de oameni au început să se strângă în Piaţa Republicii din Paris, cu două ore înainte de începerea marşului, programat pentru ora locală 15:00 (ora 16:00, ora României).

Începând cu ora locală 11.00, mai multe staţii de metrou pariziene au fost închise, la cererea Poliţiei. Este vorba despre staţiile de metrou care sunt în apropierea zonelor care vor fi parcurse de participanţii la marş.


………………………………………………..

Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi la manifestaţia organizată la Paris, în memoria victimelor atentatelor din Franţa. La Marşul Solidarităţii vor participa preşedintele Francois Hollande şi numeroşi lideri străini, printre care preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că marşul va începe la ora 15.00 (ora 16.00, ora României) şi va fi unul al „tăcerii”. Cazeneuve a precizat că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut în săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor teroriste din ultimele zile.

„Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare”, a afirmat ministrul Bernard Cazeneuve.

Oficialul francez a mai spus că peste 5.500 de poliţişti şi militari vor fi mobilizaţi azi la Paris şi în regiunea capitalei, dintre care 2.200 pentru a asigura securitatea la manifestaţia organizată în semn de omagiu pentru victimele recentelor atacuri jihadiste.

În ultimele zile, Franţa s-a confruntat cu un val de atacuri teroriste, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris. În total, 17 persoane au fost ucise în această serie de atacuri comise de trei jihadişti francezi.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu