|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Retete » Legume in sos de rosii
  • Urmareste-ne!

Legume in sos de rosii 

Legumele in sos de rosii sunt o cina perfecta, spornica si foarte gustoasa!

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 4.

Ingrediente

  • 3 rosii
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 200 g sos de rosii
  • 300 g cascaval afumat
  • 1 lingura pesmet
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura unt
  • ulei
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare
1. Taie vanata, dovlecelul si rosiile in felii potrivit de groase. Separat, toaca marunt ceapa si caleste-o in ulei. Stinge cu sosul de rosii si adauga usturoiul zdrobit. Lasa pe foc sa dea in cateva clocote.

2. Unge un vas termorezistent cu unt si tapeteaza-l cu pesmet. Asaza legumele in straturi si printre ele pune felii de cascaval afumat. Ultimul strat sa fie de cascaval.

3. Toarna sosul de rosii si lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute. Serveste cu patrunjel.