|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Politic » Legea migraţiei primarilor, NECONSTITUŢIONALĂ
  • Urmareste-ne!

Legea migraţiei primarilor, NECONSTITUŢIONALĂ 

Curtea Constituţională a României a decis azi că Legea pentru aprobarealegea-migratiei-primarilor-neconstitutionala OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali este neconstituţională.

Potrivit deciziei magistraților, Parlamentul urmează să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curţii.

CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată de parlamentarii PNL şi PDL şi a constatat că sunt neconstituţionale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a anunţat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că au fost strânse semnăturile necesare sesizării CCR.

‘Lupta noastră cu OUG 55 a început înainte de publicarea ei în Monitorul Oficial. Dacă vă întrebaţi de ce ea continuă şi după alegeri, vă spunem: pentru că, în primul rând, avem nevoie să dăm odată pentru totdeauna la o parte posibilitatea ca Guvernul prin OUG să încerce să influenţeze procesul electoral’, a declarat Nicolescu, citat de Agerpres.

În opinia liberalilor, Legea privind aprobarea OUG nr. 55/2014 este neconstituţională pentru că ordonanţa este neconstituţională.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu