|duminică, iulie 25, 2021
Sunteti aici: Home » Timp liber » La doar 24 de ani a vazut toate tarile lumii. Afla cum a reusit – GALERIE FOTO
  • Urmareste-ne!

La doar 24 de ani a vazut toate tarile lumii. Afla cum a reusit – GALERIE FOTO 


Un britanic de 24 de ani a devenit cea mai tanara persoana din lume care a vizitat toate tarile din lume, inclusiv Romania. James Asquith a cheltuit 125.000 de lire sterline pentru a-si indeplini visul.
Pe parcursul a cinci ani, James, care este acum bancher in Londra, a reusit sa viziteze 196 de tari, din Australia pana in Irak, San Marino si Serbia. James a inceput sa calatoreasca in 2008, dupa ce prietenii lui cei mai buni au devenit pasionati de calatorii. El a decis sa isi faca bagajele si sa vada despre ce e vorba.

„Vietnam a fost prima tara in care am mers si am petrecut aproape trei luni acolo. Am mai petrecut cinci luni in SUA si Canada, vizitand toate statele, inclusiv Hawaii si Alaska”, povesteste tanarul. James si-a petrecut toate vacantele de la universitate calatorind si si-a finantat voiajele prin banii stransi in urma joburilor sale part-time pe care le-a avut inca de la 16 ani. El a muncit si prin barurile si hosteluri din tarile vizitate.

Abia cand a ajuns in Egipt, in timpul violentelor, a realizat ca vrea sa viziteze toate tarile de pe glob, inclusiv natiunile „instabile”. „Imi placea adrenalina – dar cred ca am ales cele mai proaste momente sa vizitez o multime de tari. Am mers in Libia la trei saptamani dupa ce a cazut Gaddafi, in Afganistan la doua saptamani dupa atentatele cu bomba din Mazar-i-Sharif”, mai spune James. „Mi-am petrecut majoritatea timpului din Libia alaturi de un localnic care mi-a aratat daunele provocate de razboi, iar in Iran l-am intalnit pe fiul proprietarului hotelului, care era de varsta mea si mi-a aratat multe lucruri”.

„Cel mai mult timp l-am petrecut in Africa – sase luni. Au fost multe tari mici si vame dubioase, am avut incredere in oameni care m-au condus chiar si in trei tari deodata. Dar inca nu am terminat – mai am de vazut Tahiti, Insula Pastelui, Antarctica – sper sa le vad la anul”, a mai spus tanarul calator.

James in Vanuatu

James in India, la Taj Mahal si in Libia

James in Albania

James in Coreea de Nord si in Hawaii

James in Australia si in Uzbekistan

James in Bolivia

James in Bhutan

James in Nicaragua

James in Islanda si pe Marele Zid al Chinei