|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » JANDARMERIA PE ÎNŢELESUL TUTUROR
  • Urmareste-ne!

JANDARMERIA PE ÎNŢELESUL TUTUROR 

Luni, 11 noiembrie cu începere de la ora 11.00 Actiune1
purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare,
Cpt. Lucuţ Camelia, plt adj. Bujor Cîmpeanu
din cadrul Compartimentului Prevenirea
şi Combaterea Faptelor Antisociale au desfăşurat 
activităţi preventiv informative în cadrul campaniei
„Jandarmeria pe înţelesul tuturor”!
la Şcoala Gimnazială nr 10 Satu Mare.
Jandarmii au fost întâmpinaţi de elevii clasei a IV-a A şi de  doamna profesor învăţător Petrean Camelia, care au aşteptat să afle lucruri noi despre  misiunile pe care Jandarmeria le îndeplineşte pentru siguranţa şi în folosul cetăţenilor.

Jandarmii le-au vorbit copiilor pe înţelesul lor despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică. Totodată a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate pentru elevi şi cadre didactice.

De asemenea, elevii au fost informaţi referitor la  faptele de violenţă, la formele acesteia, fiind aduse în discuţie faptele de natură penală  şi contravenţională cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ.

Copiii au fost provocaţi să identifice acte şi forme de violenţă în jurul lor, acasă, la şcoală, pe drumul spre şcoală, în cercurile de prieteni, pe net sau la televizor.

Elevii au primit materiale informative din partea jandarmilor, au vizionat filmuleţe de prezentare a misiunilor Jandarmeriei,  au adresat o multitudine de întrebări jandarmilor, iar la final au fost invitaţi să participe la concursul tematic ce se organizează de I.J.J. Satu Mare. In cadrul acestui concurs elevii sunt invitaţi în care să se exprime în scris –cei mari şi prin desen cei mai mici asupra  misunilor Jandarmeriei sau  asupra aşteptărilor pe care le au de la jandarmi.

Elevii de gimnaziu îşi vor putea exprima în scris trăirile, dar şi problemele care îi frământă vis-a-vis de violenţă şi discriminare. Termenul limită de depunere al lucrărilor este data de 22 noiembrie 2013. In cadrul concursului vor fi premiaţi câte 3 copii din fiecare clasă a ciclului primar şi cel gimnazial şi 3 şcoli-cele mai implicate. Totodată vor fi motivaţi 5 coordonatori de proiecte şi 5 cadre didactice implicate.

La  primele 3 şcoli, cele mai implicate în acest concurs, Jandarmeria Satu Mare va desfăşura un spectaculos exerciţiu demonstrativ.

Activităţile au continuat la clasa a V-a A sub coordonarea doamnei diriginte profesor Ritli Emese, elevii având posibilitatea să participe interactiv la prezentările jandarmilor, să-şi formuleze opiniile asupra aspectelor prezentate.

Adauga un comentariu