|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Politic » Iohannis, debut ezitant de mandat
  • Urmareste-ne!

Iohannis, debut ezitant de mandat 

Pe 21 iunie s-au împlinit şase luni de când Klaus Iohannis a preluat mandatuliohannis-debut-ezitant-de-mandat  de preşedinte al României. Şeful statului şi-a propus mai multe obiective, dintre care doar o parte s-au realizat, în timp ce altele s-au făcut fie parţial, fie deloc.

În prima jumătate de an din mandatul prezidenţial, Iohannis s-a ocupat de politica externă, a realizat consultări periodice cu partidele parlamentare, a transmis Parlamentului documentul privind Strategia Naţională de Apărare şi a arătat că este un preşedinte diferit faţă de predecesorul său, Traian Băsescu.

Printre cele mai importante obiective ale preşedintelui se numără reforma electorală, cererile justiţiei, situaţia securităţii naţionale şi rolul României în regiune. Dorinţa preşedintelui în ceea ce priveşte cererile justiţiei a fost parţial respectată de Parlament.

Preşedintele nu a fost ferit de scandaluri în cele şase luni de mandat. Cel mai mare scandal în care a fost implicat a fost cel din jurul Codului Silvic, Iohannis fiind acuzat că face jocurile unei companii străine cu interese în industria lemnului, Schweighofer Holzindustrie. Tot atunci a apărut şi prima fisură în relaţia cu Victor Ponta, care a culminat cu solicitarea demisiei premierului, ca urmare a acuzaţiilor de natură penală.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu