|joi, iulie 18, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » INVENTARIEREA TERENURILOR, O PROBLEMĂ PENTRU PRIMĂRII
  • Urmareste-ne!

INVENTARIEREA TERENURILOR, O PROBLEMĂ PENTRU PRIMĂRII 

La iniţiativa prefectului Eugeniu Avram, în data de Sedinta Prefectura
7 noiembrie, în sala mică de şedinţe a Palatului
Administrativ a avut loc o şedinţă de informare
privind  stadiul de inventariere a terenurilor
conform Legii nr. 165/2013, precum şi a problemelor
cu care se confruntă unităţile administrativ
– teritoriale din judeţul Satu Mare în activitatea
de inventariere.

Şedinţa a fost condusă de şeful Serviciului Juridic şi Contencios Administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului, juristul Cosmin Dorle, la şedinţă fiind invitaţi să participe preşedinţii şi specialiştii în măsurători topografice din cadrul comisiilor locale pentru inventarierea terenurilor în baza Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.
Cu această ocazie, au fost identificate o serie de probleme cu care se confruntă specialiştii în măsurători topografice, toţi membrii prezenţi fiind atenţionaţi privind respectarea perioadei prevăzută de lege pentru finalizarea inventarierii terenurilor conform Legii nr. 165/2013, pentru unele dintre comisii fiind stabilită obligaţia de a raporta săptămânal stadiul inventarierii.
Totodată, s-a subliniat faptul că acele comisii care nu vor finaliza la timp inventarierea terenurilor vor fi pasibile de amendă conform prevederilor legale.

Adauga un comentariu