|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Inundaţie în Caracal. Peste 20 de gospodării au fost afectate
  • Urmareste-ne!

Inundaţie în Caracal. Peste 20 de gospodării au fost afectate 

Peste 20 gospodării din municipiul Caracal, situate într-o zonă joasă a oraşului, inundatie-in-caracal-peste-20-de-gospodarii-au-fost-afectateau fost inundate vineri, după ce cantitatea de precipitaţii căzută pe metru pătrat în zonă a depăşit 36 de litri, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a precizat că în prezent la Caracal, la gospodării de pe străzile Mărăşti, Aprodu Purice, Nicolae Bălcescu şi Decebal, intervin pentru a evacua apa din beciuri şi gospodării echipaje formate din 20 de pompieri din cadrul ISU Olt şi din pompieri voluntari din oraş, fiind apă pe străzi, dar şi în curţile caselor localnicilor.

În prima parte a zilei de vineri, din cauza cantităţii mari de precipitaţii şi a scurgerilor de pe versanţi, pârâul din comuna Brastavăţu s-a revărsat şi apa a inundat mai multe curţi ale cetăţenilor. Sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, prefectul Silviu Neacşu, precum şi a prim-adjunctului inspectorului-şef al ISU Olt, Adrian Tănase, s-a acţionat pentru decolmatarea şi regularizarea pârâului Brastavăţu şi pentru înălţarea unui dig din saci cu nisip. Au fost folosiţi aproximativ 300 de saci cu nisip pentru protejarea locuinţelor aflate într-o zonă mai joasă a localităţii. Un echipaj de pompieri se află şi în prezent la Brastavăţu pentru monitorizarea situaţiei.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu