|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Întâlnire de TAINĂ la Kiev. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-ar fi primit în secret pe trimisul lui Putin
  • Urmareste-ne!

Întâlnire de TAINĂ la Kiev. Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko l-ar fi primit în secret pe trimisul lui Putin 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, s-ar fi întâlnitintalnire-de-taina-la-kiev-presedintele-ucrainean-petro-porosenko-l-ar-fi-primit-in-secret-pe-trimisul-lui-putin duminică, în secret, cu Vladislav Surkov, consilier al şefului statului rus, Vladimir Putin, dar atât autorităţile de la Kiev, cât şi cele de la Moscova nu au confirmat oficial această informaţie, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

Doar un cerc restrâns de persoane ar cunoaşte detalii cu privire la această întâlnire, ce ar fi avut loc în capitala ucraineană. Nu se ştie nimic nici despre conţinutul convorbirilor desfăşurate cu acest prilej.

Între timp, armata ucraineană şi separatiştii se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului instituit vineri, începând cu ora locală 18.00, în urma reuniunii de la Minsk. Astfel, trupele guvernamentale ale Kievului au declarat că rebelii au încălcat de cinci ori armistiţiul numai în ultimele 24 de ore.

Centrul de presă pentru operaţiunea specială desfăşurată de armata ucraineană în sud-estul Ucrainei a indicat în acest sens că rebelii au deschis focul asupra poziţiilor ucrainene la Nijniaia Krânka, Jdanovka, Zolotoe, Peski, Faşciovka.

Miliţiile separatiste din autoproclamata ‘republică populară’ Doneţk au anunţat luni că armata ucraineană a încălcat acordul de încetare a focului de şapte ori pe parcursul zilei de duminică, rănind mai multe persoane dintre civili şi rebeli.

În acelaşi timp, agenţia de presă Ria Novosti, citându-l pe comandamentul rebelilor, relatează că trupele ucrainene s-au retras dintr-o serie de localităţi de pe teritoriul regiunii Lugansk.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu