|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Instanţa supremă dezbate joi cererea DNA de arestare a deputaţilor Diniţă şi Adam
  • Urmareste-ne!

Instanţa supremă dezbate joi cererea DNA de arestare a deputaţilor Diniţă şi Adam 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţieinstanta-suprema-dezbate-joi-cererea-dna-de-arestare-a-deputatilor-dinita-si-adam au stabilit pentru joi termen pentru dezbaterea cererii DNA privind arestarea preventivă a deputaţilor Ion Diniţă şi Ioan Adam, după ce Parlamentul le-a ridicat acestora imunitatea, anunţă AgerpresCei doi au fost puşi sub acuzare de DNA în două dosare separate.

Astfel, Ion Diniţă este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Potrivit documentelor de la dosar, firma Gotic SA Braşov, unde Ion Diniţă era director general, a primit de la CJ Braşov contracte din bani publici cu încălcarea normelor legale, prejudiciul fiind de peste 7 milioane euro.

Astfel, în perioada 2006-2007, în urma desfăşurării procedurilor de achiziţie publică – licitaţie deschisă, Consiliul Judeţean Braşov, reprezentat de Aristotel Căncescu, a încheiat două contracte cu societatea comercială Gotic SA Braşov, declarată câştigătoare a licitaţiilor, reprezentată de Ion Diniţă.

La rândul său, deputatul Ioan Adam a fost pus sub acuzare de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care au fost deja arestaţi fostul deputat Viorel Hrebenciuc şi fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu