|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » Incendiu provocat de un scurtcircuit la Ardud
  • Urmareste-ne!

Incendiu provocat de un scurtcircuit la Ardud 

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ,,Someş” Satu MareIncendiu provocat de un scurtcircuit la Ardud a fost anuntat ieri, la ora 09.08, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit, din localitatea Ardud, judeţul Satu Mare.

La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ardud.

Pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 09.27 şi au constatat că ardea o încăpere a casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. A ars mobilierul din dormitor şi s-au degradat pereţii încăperii şi instalaţia electrică şi aparatura electronică. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit electric la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă următoarele măsuri:
nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a ilizibilului calibrat; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Adauga un comentariu