|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Locale » ÎNCĂ ŞASE ANI ALĂTURI DE FLORISAL! (FOTO)
  • Urmareste-ne!

ÎNCĂ ŞASE ANI ALĂTURI DE FLORISAL! (FOTO) 

Scandal în toată regula la şedinţa de azi a Consiliului
Local Satu Mare. Punctul care a înfierbântat spiritele
a fost cel cu privire la prelungirea contractului cu
SC Florisal SA pentru încă şase ani de zile ceea
ce nu a fost pe placul unor consilieri.

La şedinţa care a început de la ora 14.00 au participat şi un grup de PDL-işti conduşi de Sergiu Băbăşan însă, în mod curios din „echipa” sa au făcut parte şi câţiva copii şi tineri. Aceştia aveau la ei pancarte prin care anunţau că nu se alătură „jafului Florisal”.

De la şedinţă au lipsit doi consilieri, Nicolae Şuta de la PDL şi Radu Roman de la USL. Lucrările au fost conduse de viceprimarul Sătmarului Marcela Papici. Din cauza agitaţiei din sală aceasta l-a întrebat pe primar dacă sunt invitaţi la această şedinţă iar edilul a răspuns negativ, ca urmare Papici a solicitat ca grupul de protestatari să rămână în linişte în caz contrat vor fi pur şi simplu scoşi din sală.

Centrul de greutate al ordinei de zi a căzut pe proiectul de hotărâre cu privire la prelungirea contractului cu firma de salubritate SC Florisal SA. Contractul cu firma în acuză expiră pe 31 decembrie anul curent motiv pentru care executivul nu mai avea timp pentru a organiza licitaţie pentru acest serviciu. Însă, punctul de hotărăre introdus pe ordinea de zi din iniţiativa primarului a provocat rumoare şi spre surpriza multora, trei consilieri ai grupului USL au votat împotriva proiectului. Cel mai critici în declaraţii a fost, fostul viceprimar Adrian Albu care a spus „rămân cu tristeţea de a fi participat la această şedinţă”. Potrivit consilierului USL, normal ar fi fost dacă executivul organiza o licitaţie în condiţiile legii şi nu să prelungească pur şi simplu acest contract şi să ne pricopsim încă şase ani de zile cu abuzurile Florisalului.

Intervenţia lui Albu a fost aplaudată de către grupul condus de Băbăşan însă aceştia au fost imediat liniştiţi de către preşedintele de şedinţă. Papici s-a declarat şi ea împotriva acestui proiect fiind, alături de Albu cei doi oponenţi din cadrul Comisiei de servicii din care fac parte. Un alt oponent fervent a fost şi Nicolae Bancea, avocat de meserie care a declarat că acest proiect de hotărâre nu întruneşte condiţiile de admisibilitate şi înainte ar fi trebuit să se organizeze un audit la firma respectivă „ceea ce desigur nu s-a întâmplat”.

Spre surpriza multora, pedelistul Cozmin Raţiu a votat pentru prelungirea contractului spunând că în acest caz este vorba despre o firmă din Satu Mare care dă de lucru ala 300 de oameni. Până la urmă proiectul a fost votat de 17 consilieri, iar patru au votat împotrivă.

De altfel, contractul cu Florisalul a fost unul dintre pilonii de rezistenţă a USL şi a primarului Dorel Coica în cadrul alegerilor locale din 2012. Acesta a afirmat că nu va prelungi contractul cu Florisalul ceea ce, să fim sinceri i-a adus o serie de voturi. Cu toate acestea în ultimul moment primarul a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de azi prelungirea contractului ceea ce a condus la multe discuţii şi în rândul consilierilor USL.

Scandalul a continuat şi pe holul Primăriei deoarece un grup de sătmăreni s-au plâns de calitatea proastă a apei din cauza căreia mulţi locuitori ai blocului dinspre Dorolţ dar şi de pe Drumul Careiului au fost internaţi în spital cu hepatită şi cu alte boli digestive. Pentru a-i evacua din clădire a fost nevoie de intervenţia oamenilor de ordine care i-au rugat să dea declaraţii de presă în afara instituţiei.

[scrollGallery id=128]

Adauga un comentariu