|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Iliescu, despre condamnarea lui Năstase: E agasant modul în care a fost „executat” Năstase, e un coşmar!
  • Urmareste-ne!

Iliescu, despre condamnarea lui Năstase: E agasant modul în care a fost „executat” Năstase, e un coşmar! 

Fostul şef al statului Ion Iliescu a declarat, miercuri,iliescu-despre-condamnarea-lui-nastase-e-agasant-modul-in-care-a-fost-executat-nastase-e-un-cosmar
că Adrian Năstase a devenit pe nedrept şi în mod
exagerat simbolul corupţiei în România, el spunând
că noua condamnare a acestuia este un coşmar,
o chestiune care devine agasantă, dar că el nu
crede în conexiunea cu politicul.
„Sper să se încheie acest coşmar, care este şi nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare răspunde de faptele lui, dar e o chestiune care într-adevăr a devenit agasantă şi pentru omul în cauză, şi pentru climatul general, şi pentru încrederea în instituţii”, a declarat Iliescu la RFI.

„E nedrept pentru Adrian Năstase, în sensul încercărilor la care este supus, nu întotdeauna meritat. Vorba aia, a fost o dată o încercare, eliberat, din nou reîncarcerat. A devenit simbolul corupţiei în România? Mi se pare că e cam exagerată treaba asta! (…) Mi se pare că a căzut la mijloc un om care are şi meritele lui în toată dezvoltarea societăţii româneşti. Repetarea acestei chestiuni după câteva luni de încarcerare devine supărătoare”, consideră Ion Iliescu.

Întrebat dacă personal crede că Adrian Năstase este condamnat politic, Ion Iliescu a răspuns: „Nu este, cred, o legătură, o conexiune directă între factorii politici şi justiţie, dar este schimbarea de judecată din partea oamenilor. Nu vreau să dau niciun fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere”.

Citeste mai departe