|sâmbătă, aprilie 20, 2024
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Idei pentru amenajarea balconului de la bloc
  • Urmareste-ne!

Idei pentru amenajarea balconului de la bloc 

Daca te-ai plictisit de aspectul inert al balconului tau de apartament, tot ce trebuie sa faci e sa iei in calcul aceste solutii simple si eficiente care vor adauga un plus de stil si de bun-gust incaperii. Totul poate fi schimbat in doar doua-trei zile, in special daca ai un balcon mic.
Amenajarea balconului mic este o provocare. Solutia este sa nu depozitiezi nimic in acestea, sau daca este absolut necesar sa folosesti lazi si ladite care pot sa aiba dubla functie: scaune, mese si spatii de depozitare.

Foloseste vopsea in culori deschise, vesele si perne pufoase pentru a face locul primitor, jardiniere in exteriorul balustradei si plante agatate. Este solutia cea mai buna pentru a avea si flori si spatiu, dupa amenajarea balconului de la bloc.
In amenajarea balcoanelor mici ia in calcul plante mici, cu flori. Inveselesc locul si nu ocupa spatiu, nici fizic, nici vizual. Daca se poate, balconul mic este locul ideal pentru o gradina verticala.
Nu este greu de facut. Poti agata pe un perete ghivece sau le poti face un rastel. Sunt ideale plantele curgatoare pentru o astfel de amenajare, dar poti alege orice plante tale, adica cele care iti plac si care se simt bine in balconul tau.
Nu omite nici podeaua. Ideal este sa folosesti gresie pentru ca este cea mai usor de intretinut, dar este minunat daca poti pune parchet sau alte materialele prietenoase (mocheta). Solutia este posibila doar in cazul balcoanelor inchise si, in general, este o buna solutie pentru amenajarea balcoanelor de la bloc
Pentru amenajarea balconului mare, lucrurile raman in aceleasi linii. Spatiul in plus pe care il ai il poti dedica fie florilor, fie unor spatii de depozitare. Nu exagera insa in amenajarea balconului de la bloc cu spatiile de depozitare.
10 idei mici si utile in amenajarea balconului de la bloc
  • Foloseste mobilier pliant
  • Foloseste perne colorate special facute pentru scaunele din balcon.
  • Nu omite eficienta pervazului ferestrelor, in cazul in care ai o fereastra care comunica cu balconul.
  • Foloseste polite, o scara sprijinita de perete. Este perfecta pentru agata tot felul de obiecte sau pentru asezat flori.
  • Utilizeaza plante in ghivece mici. Fac spatiul sa para mare si bogat, sunt mai usor de ingrijit.
  • Foloseste felinare. Fie doar pentru decor, fie functionale.
  • Monteaza un parasolar. Este mai bun decat perdelele, lasa aerul sa circule si pastreaza racoare. In plus nu-ti obtureaza perspectiva si este util si cand ploua.
  • Culoarea este esentiala. In balcoanele mici foloseste culori vii, in cele mari mergi pe monotonie cromatica si culori deschise. Gaseste un corespondent de stil si culoare intre balcon si camarea caruia ii apartine
  • Nu da mai multe destinatii balconului. Daca este colt de relaxare, nu-l transforma in sera.
  • Nu-l aglomera. Daca este foarte mic pune in el un scaun pliant si cateva flori. S-au mai bine lasa-l complet liber. Nu-l aglomera nici daca este mare. Cu cat mai putine piese (mobila, flori, decoratiuni), cu atat mai bine.

Adauga un comentariu