|sâmbătă, octombrie 1, 2022
Sunteti aici: Home » Noutati » Huawei Ascend P6 – Rupt în teste! (REVIEW)
  • Urmareste-ne!

Huawei Ascend P6 – Rupt în teste! (REVIEW) 

S-a scurs aproape un an de zile între două experimentehuawei-ascend-p6-rupt-in-teste-review
cu smartphone Huawei Ascend, seria P. Cu un an
în urmă scriam un review despre P1, acum mi-a
trecut prin mână P6. Ţintesc sus chinezii (şi)
cu această serie, fie şi dacă ne gândim că startul
de piaţă a gravitat în jurul preţului de 2000 lei,
pentru ambele modele.
Cum prima impresie este legată de aspect, producătorul a fost mai inspirat decât în cazul P1, renunţând pentru modelul de faţă la plasticul-carcasă de-a dreptul oripilant. La P6 găsim un alt tip de plasic (în partea inferioară a terminalului), o altă textură, o consistenţă care dă terminalului un aspect “de încredere”, bazate pe construcția din aluminiu la restul carcasei. În fapt, design-ul este armonios, credibil, avem de-a face “cu cel mai subţire smartphone” (6,18 milimetri, la un ecran de 4,7 inci). Problema autenticităţii iese însă şi altfel în evidenţă atunci când priveşti marginile metalice şi remarci construcţia de…iPhone.

Nu ştiu cine şi cum a testat Ascend P6 înaintea mea, dar carcasa nu mai stătea prinsă şi se căsca flămând la jumătate. Cu această ocazie am verificat duritatea materialului, nu s-a rupt oricât şi fi îndrăznit să trag de ea…

Ne mutăm de la design la dotări hardware şi găsim “sub capotă” un chipset Huawei K3V2, cu procesor quad-core 1.5 GHz, cu performanţa susţinută şi de 2GB RAM. Funcţionează în reţea GSM/HSDPA, 21.6 Mbps, nelipsind conectivitatea WiFi. Camera foto (principală) este de 8MP, cu filmare 1080p@30fps, iar camera secundară este de 5MP, ceea ce este un plus faţă de multe alte terminale de pe piaţă. Ca şi la P1, abundă opţiunile de editare foto, un mare avantaj pentru cei care se mulţumesc (sau abuzează) de aceste facilităţi. Problema, încă nerezolvată, este aceea a unei echilibrate/intuitive dispuneri a tuturor acestor funcţii de editare.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu