|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » HOŢI PRINŞI DE POLIŢIŞTI
  • Urmareste-ne!

HOŢI PRINŞI DE POLIŢIŞTI 

Poliţiştii sătmăreni au soluţionat miercuri, 26 iunie,
şi alte cauze având drept obiect comiterea unor
infracţiuni de furt, reuşind în timp scurt
să-i identifice pe principalii suspecţi.

 
Spre exemplu, la Carei, poliţiştii şi jandarmii ce patrulau în zona Pieţei Avram Iancu, au legitimat un bărbat de 34 de ani, ce avea asupra sa mai multe bagaje voluminoase, bănuind că acesta ar putea fi implicat în comiterea unei infracţiuni. Suspiciunea patrulei de ordine publică s-a dovedit a fi întemeiată, bunurile găsite asupra lui Attila K. fiind sustrase din anexa locuinţei unei femei de 62 de ani, din Carei. Poliţiştii au găsit în bagajele bărbatului două lăzi cu unelte şi instalaţii sanitare, în valoare de peste 2.000 lei, ce au fost restituite proprietarei.

Pentru infracţiunea de furt calificat, pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.

Şi suspecţi minori au fost implicaţi ieri în comiterea unor infracţiuni, doi copii de 11 şi 13 ani, furând dintr-un magazin din Unimăt, suma de 1.500 lei. Băieţii au profitat de faptul că magazinul din localitate era închis, au dislocat plasa geamului lăsat deschis şi au pătruns în incintă, apoi, din casa de marcat au furat toţi banii găsiţi. În acest caz, vârsta minorilor împiedică antrenarea răspunderii penale a acestora, legea prevăzând însă şi alte măsuri educative aplicabile într-o atare situaţie.

Poliţiştii Postului de Poliţie Acâş, care i-au identificat pe suspecţii din acest caz, au stabilit că unul dintre minori, băiatul de 13 ani, a mai fost implicat şi în comiterea altui furt. Acesta a furat bicicleta unui consătean din Unimăt, poliţiştii reuşind însă recuperarea bunului în valoare de 250 lei şi acoperirea prejudiciului cauzat proprietarului.