|miercuri, iulie 28, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » HOŢI DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI
  • Urmareste-ne!

HOŢI DEPISTAŢI DE POLIŢIŞTI 

Mai multe cazuri de furt au fost soluţionate
cu operativitate de poliţiştii sătmăreni joi,
22 august a.c., suspecţii fiind depistaţi şi traşi
la răspundere penală pentru infracţiunile comise.
Au fost implicaţi în activităţile de depistare a suspecţilor şi poliţişti aflaţi în timpul liber sau în concediu, care au intervenit de îndată ce au suspectat o încălcare a legii. Este cazul unui agent de poliţie din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Satu Mare, care, fiind în concediu, se afla într-un magazin de telefonie mobilă.

La un moment dat, un bărbat a încercat să fure de pe panoul cu produse, un telefon în valoare de peste 2.000 de lei, moment în care s-a declanşat alarma. Nici nu a apucat suspectul să ajungă la ieşirea din magazin că a şi fost imobilizat de poliţistul ce a reacţionat rapid.

Acum bărbatul de 45 de ani, Robert T., suspect şi în alte cazuri de furt din magazine, este anchetat pentru infracţiunea comisă.

Un alt caz deosebit, ce a presupus activităţi complexe: depistarea unui suspect din Bihor şi recuperarea unor bunuri ce au fost valorificate pe raza acestui judeţ, a fost soluţionat de poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală.

Pornind de la foarte puţine indicii poliţiştii au reuşit să-l găsească pe Alexandru B., de 29 de ani, care furase bunuri de valoare dintr-o locuinţă din Cămârzana, ai cărei proprietari munceau în Anglia. Poliţiştii au ajuns la suspect după ce au aflat că socrul acestuia, tot din Bihor, obişnuia să muncească în zona comunei Cămârzana, la cules de fructe sau alte lucrări agricole. Muncise şi în gospodăria părţii vătămate şi astfel a ajuns să cunoască detalii cu privire la bunurile deţinute şi absenţa familiei de la domiciliu.

Primind aceste informaţii şi bănuind că va găsi bunuri valoroase, tânărul de 29 de ani a plănuit comiterea furtului. S-a deplasat în Cămârzana şi a furat din locuinţă trei televizoare, mai multe baticuri oşeneşti şi bijuterii din aur. Ulterior le-a valorificat în judeţul Bihor, însă poliţiştii sătmăreni au reuşit să recupereze în proporţie de 80 % bunurile furate.

Pe numele suspectului, anchetat şi în trecut pentru furturi din locuinţă, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea comisă.

Şi un minor de 16 ani este anchetat pentru furt din locuinţă. Tânărul din Săuca a pătruns în casa unei vecine şi observând că nu se află nimeni în încăpere a furat dintr-un corp de mobilier telefonul mobil. Apoi, pentru a face rost de bani, l-a vândut unor persoane necunoscute.

Poliţiştii Postului de Poliţie Săuca l-au depistat însă pe suspect şi acum verifică dacă a mai fost implicat şi în alte fapte penale.