|vineri, iulie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Hosni Mubarak a fost transferat din închisoare la un spital militar
  • Urmareste-ne!

Hosni Mubarak a fost transferat din închisoare la un spital militar 

UPDATE: Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak
a fost transferat la bordul unui elicopter,
de la închisoarea Tora din Cairo la spitalul militar
din Maadi, o suburbie a capitalei, a declarat un general
din Ministerul de Interne. Informaţia a fost confirmată
de un important oficial din domeniul securităţii.


Miercuri, autorităţile militare învestite cu puteri judiciare din cauza stării de urgenţă a anunţat ca fostul preşedinte înlăturat de la putere la începutul anului 2011 după 30 de ani la conducere, va fi plasat în arest la domiciliu la ieşirea sa din închisoare.

Cu câteva ore mai devreme, un tribunal a ordonat punerea sa în libertate într-un dosar de corupţie în care Hosni Mubarak a fost acuzat că a primit cadouri din partea unui ziar de stat.

Mubarak mai este judecat şi pentru complicitate la uciderea unor protestatari în timpul revoltei din anul 2011, în urma căreia a fost înlăturat de la putere. Următoarea audiere în acest proces este programată pentru 25 august. Fostul şef al statului egiptean a fost deja condamnat la închisoare pe viaţă în acest dosar, dar Curtea de Casaţie a decis rejudecarea

Parchetul General din Egipt a aprobat decizia unui tribunal de eliberare condiţionată a fostului preşedintele egiptean Hosni Mubarak, care urmează să iasă joi din închisoare şi să fie mutat provizoriu în arest la domiciliu, potrivit unor surse judiciare citate de France Presse.

Importanţi responsabili egipteni pe probleme de securitate au declarat că Hosni Mubarak, înlăturat de la putere la începutul anului 2011 în urma unei revolte populare şi care urmează să fie judecat pentru crime, va fi probabil, ulterior, transferat la un spital militar.

Citeste mai departe