|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Astrologie » HOROSCOPUL ANULUI 2015. Vezi ce spun astrele despre tine!
  • Urmareste-ne!

HOROSCOPUL ANULUI 2015. Vezi ce spun astrele despre tine! 

HOROSCOP BERBEC. 2015 este anul schimbărilor majore

Pentru Berbec, 2015 este un an potrivit schimbărilor majore. Posibilitățile de dezvoltare personală și profesională sunt notabile, bine fiind să îți stabilești chiar din primele zile ale anului obiective clare. Caruselul de evenimente în care vei fi implicat îți va aduce personaje noi în preajmă și te va ajuta să înțelegi ce îți este cu adevărat de folos.

Ai șanse minunate de a-ți dezvolta mentalul superior, prin activități și programe de instruire care te vor antrena pe termen lung. Îmbunătățirea sistemului de valori va fi posibilă, fie prin studiul unor discipline filozofice și religioase despre culturi și civilizații străine, fie prin lecturarea unor cărți celebre despre aventura numită viață.

Călătoriile pe distanțe lungi vor căpăta o nouă coloratură, în sensul că se vor desfășura cu o temă precisă: călătorii pentru studiu,
documentare, schimb de informații într-un cadru oficial cu parteneri străini. Chiar și în călătoriile de agrement vei constata că ai ceva nou de învățat.

Sănătatea este vulnerabilă, însă partea pozitivă este că absolut orice neplăcere se poate ameliora spectaculos. Recomandabil este să îmbini terapiile alopate cu cele naturiste și să adopți un stil de viață sănătos și potrivit ție.

Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec îți vor deschide culoare deosebite în sectoarele sănătății, ale relațiilor cu ceilalți și ale muncii. Nu în ultimul rând, personalitatea ta, felul de a acționa și reacționa în fața provocărilor vieții se va îmbunătăți vizibil. Spre finele anului 2015, cei dragi vor spune cu mândrie despre tine că ai făcut progrese mari în toate privințele. Iar tu trebuie doar să te mobilizezi în direcțiile de viață potrivite și să primești cu brațele deschise tot ce îți oferă contextul în care îți desfășori viața.

Relațiile Berbecului în 2015
Pentru că în primul rând ai șanse să îți schimbi personalitatea, felul în care abordezi totul și relațiile tale se vor schimba. Vei simți tensiuni în relațiile cu prietenii, protectorii sau admiratorii tăi în intervalul 22 ianuarie – 11 februarie, deoarece contextul astral predispune la bulversare mentală, neînțelegeri și vorbe spuse la repezeală. Posibil ca în urma evenimentelor din primele două luni ale anului, în preajma datei de 20 martie, când se va forma eclipsa parțială de Soare în Semnul Peștilor, să simți imboldul de a renunța la planurile vechi, la relațiile care nu te mai inspiră, orientându-te totodată spre alte proiecte personale sau profesionale.

Din a doua parte a lunii aprilie până în preajma datei de 12 iunie relațiile cu persoanele din anturajul apropiat sunt tumultoase, aducătoare de informații prețioase, dar și de călătorii diverse pe distanțe scurte. Se recomandă prudență în perioada 19 mai – 12 iunie, deoarece activitățile intelectuale, dialogurile sunt din nou viciate și cu greu te poți înțelege cu ceilalți. Însă și ei la rândul lor te vor înțelege mai greu sau deloc.

Relațiile parteneriale au un grad mare de instabilitate. Posibile schimbări în relația de cuplu, fie de ritm de viață în doi, fie pur și simplu tu decizi să părăsești relația măcar pentru o vreme, pentru a-ți limpezi gândurile. Eclipsa totală de Lună ce se va forma în preajma datei de 4 aprilie în Semnul Balanței îți va semnala faptul că trebuie să închei, fie o colaborare profesională, fie o relație cu un partener de viață, pentru că de acum încolo nu îți mai sunt de folos. Intervalul 18 septembrie – 9 octombrie aduce iarăși predispoziții spre o comunicare defectuoasă, ruperi de contracte, încălcarea promisiunilor, răzgândiri în toate privințele.

Relațiile sentimentale și cele cu copiii sunt activate pe tot parcursul anului. Suișuri, coborâșuri, situații amuzante, altele neplăcute, oricum nu te vei plictisi. Felul în care abordezi capitolul amoros necesită schimbări majore. Gusturile tale în materie de iubire fluctuează mult. Ba ești drăguț, atent cu cei dragi, ba te apucă furiile și îți manifești o latură mai puțin agreabilă a personalității tale. Controlează-te, deoarece riști să strici relații și situații bune. Totuși, intervalul 1 august – 5 septembrie îți poate aduce aminte de iubiri trecute, persoane dragi de care nu mai știai nimic de multă vreme. Aceste persoane pot reveni în chip misterios în preajma ta, oferindu-ți clipe de neuitat. Însă, pe de altă parte, relația sentimentală actuală se poate destrăma, pentru că dai dovadă de prea multă nestatornicie. Dacă vrei să te implici într-o nouă relație amoroasă, perioada propice este cuprinsă în intervalul 10 octobmbrie – 31 decembrie. Poate intra în discuție apariția unui copil sau abordarea activităților alături de generațiile mai tinere decât tine.

Domeniul profesional
Până în luna iulie sunt posibile tot soiul de situații bulversante la locul de muncă. Temerile legate de condițiile de muncă, salarizare, relații colegiale sau cu șefii sunt accentuate. Vor fi momente când îți va fi mai greu să te integrezi în anturajul profesional, să simți că faci parte dintr-un colectiv de lucru. Totuși vor fi și situații bune, perioade în care vei munci cu plăcere alături de ceilalți. Susținerea șefilor va fi discretă și, fără să îți dai seama, aceștia îți vor coordona activitatea profesională în direcții greu de anticipat. Mai mult antren vei simți în relațiile colegiale sau în cazul în care ai subalterni.

Activitatea profesională în sine se va diversifica mult și bine. După 12 august se vor deschide culoare importante în profesie. Te poți orienta către un nou loc de muncă, noi activități profesionale sau pur și simplu te poți gândi la o nouă profesie.

Luna septembrie este foarte importantă la capitolul profesional, deoarce se produc două eclipse, respectiv pe 13 septembrie va avea loc o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, iar pe 28 septembrie o eclipsă totală de Lună în Semnul tău zodiacal, Berbec. În preajma datei de 13 septembrie vor apărea mugurii schimbărilor profesionale, direct la locul de muncă, iar în preajma datei de 28 septembrie ai șanse bune de a-ți alege o nouă direcție socială, de a face schimbări majore în felul în care te raportezi la muncă și la implicațiile ei.
Toate acestea vor atrage după sine și modificări salariale. Câștigurile vor fi modeste, dar suficiente încât să duci un trai îndestulător. Perioadă austeră, mai ales în ceea ce privește banii și bunurile pe care le folosești și adminstrezi împreună cu alții, este 14 iunie – 17 septembrie.

Cugetarea anului 2015 pentru Berbeci: „Adevărul mărunt se exprimă prin vorbe; adevărul mare se exprimă prin tăcere.” – Rabindranath Tagore: Kshanika (Obscur și clar)

HOROSCOP TAUR. Pentru 2015 se conturează liniște. Vezi cum stai cu dragostea!

2015 este un an cu schimbări majore în sectoarele domestic, amor, ca și în cel al relaționării cu generațiile tinere. Totuși se conturează liniște, capacitate bună de a face față tuturor provocărilor, de a te integra ușor în orice mediu, fie familial, fie profesional. Este bine ca, din când în când, să meditezi asupra evenimentelor din ultimii trei ani, în special în sectorul relațiilor parteneriale și al relațiilor cu șefii. Astfel vei descoperi amănunte date uitării sau neglijate la vremea lor, amănunte care, pe parcursul anului 2015, te vor ajuta să descurci ițele tuturor evenimentelor în care vei fi implicat. Pune-ți în evidență experiența de viață acumulată și totul se va desfășura în favoarea ta.

Contextele astrale ce se vor construi pe parcursul anului îți vor îndrepta atenția și eforturile mai mult înspre latura personală, intimă a vieții. În special acasă, în familie, se produc schimbări majore, care vor avea efecte pe termen lung. De asemenea, relațiile sentimentale vor cunoaște alte dimensiuni. Pasiunile și hobby-urile neglijate de atâta amar de vreme, acum te vor acapara mult și bine. Recomandabil este să te afunzi în mod regulat în activități creative, deoarece ai șanse deosebite de a realiza adevărate opere de artă.

Sănătatea rămâne în continuare vulnerabilă pe segmentele capului și aparatului renal. Îți este de mare folos un stil de viață sănătos, informarea corectă și permanentă asupra stării de sănătate a organismului tău și nu în ultimul rând, compania celor dragi.

Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec îți vor deschide culoare importante în relațiile cu prietenii, protectorii, la serviciu, în capitolul amoros, dar și în abordarea vieții prin căi așa-zise neconvenționale. Multe informații deosebite vei primi în starea de vis, prin meditații în locuri sfinte sau în călătorii.

Relațiile Taurului în 2015

Relațiile cu prietenii sunt incitante, dar te atrag printr-un farmec anume și mister. Din 12 ianuarie și până pe 20 februarie se întrezăresc discuții și întâlniri fructuoase, dar sunt posibile și conflicte și certuri din te miri ce. Este adevărat că sunt persoane deosebite, poate chiar erudite, cu o vastă cultură, însă ceva este ocultat, cenzurat. Eclipsa parțială de Soare care se produce în preajma datei de 20 martie îți aduce noutăți în aceste tipuri de relații, însă fii prudent. Unii se pot îndepărta de tine definitiv. La serviciu alții își pot retrage susținerea profesională pe care ți-au acordat-o până acum. Amalgamul de stări personale și situații nedefinite clar îți vor da de furcă.

Relațiile cu anturajul apropiat sunt bune în intervalul 8 mai – 5 iunie. Îți sunt favorizate călătoriile pe distanțe scurte, fie vizitându-i pe cei dragi, fie venind ei la tine, fie mergând împreună în locuri frumoase sau întreprinzând acțiuni comune pentru amuzament și relaxare. Negura poate apărea în intervalul 25 iunie – 8 august, în sensul că foarte ușor se poate ajunge la discuții zgomotoase sau chiar despărțiri definitive de unii apropiați.

Relațiile cu membrii familiei sunt fluctuante și sensibile. Se produc schimbări majore în forul interior al tuturor celor care alcătuiesc neamul tău, familia în care te-ai născut, dar și familia pe care ai format-o alături de cineva. Tu, la rândul tău, încet, dar sigur te vei raporta altfel la tot ce ține de relații familiale, chestiuni domestice, aspecte patrimoniale. Diferendele de opinii ies mult în evidență, dar cu puțin efort și bunăvoință le poți aplana cu succes. Sunt posibile schimbări în spațiul domestic, achiziționarea unor bunuri imobiliare sau rezolvarea unor chestiuni care vizează moștenirile. Există și varianta să te muți în altă locație.

Relațiile amoroase sunt condimentate din plin pe tot parcusul anului. Cheful de amor, veselia de care dai dovadă din când în când, dorința de a-ți dedica timp, efort și resurse materiale unui hobby vor predomina în a doua parte a anului. Posibil să apară iubiri din trecut în intervalul 19 iulie – 9 octombrie. La fel de bine te poți despărți definitiv de un partener de amor sau de distracții. Legat de acesta, fie descoperi niscai secrete bine ascunse și neplăcute, fie pur și simplu îți dorești un personaj nou alături de care să începi o  relație, bazată pe sinceritate, deschidere sufletească și mentală.

În preajma datei de 13 septembrie se formează eclipsa parțială de Soare în Semnul Fecioarei, oferindu-ți șanse deosebite de a te îndrăgosti, de a reformula o relație mai veche care încă te atrage, dar și de a te gândi la copii. De la acest moment încolo este bine să îți orientezi, măcar din când în când, atenția și eforturile către activități legate de copii, pentru că te ajută să îți păstrezi tonusul, iar tu la rândul tău le poți oferi sprijin și îndrumare în problemele lor.

Relațiile parteneriale vor fi destul de liniștite, însă în intervalul 14 iunie – 19 septembrie se vor reitera ultimele aspecte rămase nerezolvate sau neînțelese, în urma evenimentelor petrecute atât în relația de cuplu, cât și în relațiile de colaborare profesională, din toamna lui 2012 încoace. Fii prudent și rezolvă toate diferendele.

Domeniul profesional

La serviciu, principalul inconvenient va fi comunicarea. Lunile ianuarie și februarie îți aduc multă zarvă în relațiile cu șefii, dar și colegii îți dau de furcă. Sunt posible discuții aprinse cu reprezentanții oficiali ai unor instituții, cu partenerii profesionali, dar mai ales cu șefii tăi direcți. Sigur că vor fi și situații plăcute, momente în care îți vor fi apreciate eforturile depuse, însă vor fi de scurtă durată. Un fel de una caldă, una călduță și două-trei reci, după care ciclul se reia. În intervalul 22 ianuarie – 11 februarie este bine să eviți semnarea documentelor, luarea deciziilor importante sau discursurile publice, deoarece mentalul general este viciat și nimeni nu înțelege nimic, nici măcar de la propria persoană.

Intervalul 19 mai – 11 iunie poate aduce schimbări ale condițiilor de lucru, ale activității profesionale propriu-zise care vor atrage după sine modificări salariale, dar și de statut socio-profesional. Evită cheltuielile majore, investițiile și asocierile în afaceri. Și în această perioadă, una se gândește, alta se spune și cu totul altceva se face.

Relațiile colegiale și modul de desfășurare al treburilor la serviciu sunt tensionate începând cu 15 septembrie. Comunicare defectuoasă, conflicte ascunse, plus două eclipse care te vor impulsiona să te gândești la un alt loc de muncă sau chiar la schimbarea profesiei. În preajma datei de 4 aprilie se formează o eclipsă totală de Lună în Semnul Balanței, moment în care se conturează finalul unei etape profesionale, atât ca relații de muncă, cât și ca activitate propriu-zisă. Pe 28 septembrie se formează o eclipsă totală de Lună în Semnul Peștilor, care îți va aminti de faptul că este nevoie să te ferești de grupurile formate ad-hoc la serviciu.

Cugetarea anului 2015 pentru Tauri: „Fie plăcut, fie neplăcut, adevărul trebuie acceptat.” – Rabindranath Tagore: Kshanika (Înțelegere)

HOROSCOP GEMENI. În 2015 se îmbunătățesc vizibil sănătatea, relațiile de muncă și încă ceva!

Accentele anului 2015 vor fi puse în domeniul relațiilor parteneriale, al colaborărilor, al raportării tale personale la ceilalți și la provocările vieții. Minunat este că se îmbunătățește vizibil sănătatea, relațiile de muncă și modul de desfășurare al activităților de la serviciu.

Gândirea și comunicarea îți sunt bine susținute. Toată perioada anului 2015 este propice dezvoltării laturii educative, prin participarea la cursuri de scurtă durată, prin călătorii tematice sau prin urmarea unui program de instruire personală sau profesională într-o altă locație decât cea în care locuiești de obicei.

Este bine să îți îndrepți atenția spre un hobby, pentru că te-ar ajuta să te exprimi din plin, fără rezerve, inhibiții sau credințe nepotrivite. De asemenea, în cadrul studiului sau desfășurării activităților specifice unui hobby poți întâlni persoane interesante, care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine.

În intervalul 14 iunie – 18 septembrie este bine să revii asupra unor aspecte ale sănătății care te-au necăjit în ultimii trei ani. Posibil să fii nevoit să faci tot soiul de analize, să te consulți cu diverși specialiști în sănătate sau pur și simplu să îți revizuiești din nou stilul de viață. Implică-te cu încredere în toate demersurile necesare îmbunătățirii stării sănătății tale, pentru că ceea ce faci acum este o tușa importantă cu efecte pe termen lung. Și anume pentru următorii șapte, paisprezece sau chiar douăzecișiopt de ani de acum încolo.

Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec îți vor crea efecte în domeniul profesional, al familiei, al relațiilor cu prietenii și în cele sentimentale. De reținut: tot ceea ce se petrece în plan profesional are repercusiuni asupra celui familial și invers; relațiile sentimentale vor fi foarte greu de delimitat clar de cele de prietenie, existând riscul unor confuzii majore.

Relațiile Gemenilor în 2015

Relațiile cu persoanele din anturajul apropiat își vor modifica termenii de desfășurare, în sensul că vei deveni mult mai selectiv în a-ți alege sfătuitorii, ajutoarele sau cei cărora li te vei destăinui de acum încolo. Multe persoane considerate apropiate ani buni, vor dispărea din sfera ta de interes, lucru de altfel foarte benefic. Vor veni în preajma ta alte situații deosebite în care să cunoști persoane noi, alături de care vei lega prietenii trainice și de bună calitate.

Intervalul 6 iunie – 8 octombrie îți aduce multe răsturnări de situație, declarații surpriză din partea unor apropiați sau reluarea unor discuții pe teme considerate de mult rezolvate. Se va dovedi faptul că ai trecut mult prea ușor, undeva, cândva peste sentimentele cuiva drag sau poate peste o situație dramatică a unei rude, iar acum este un fel de vreme a scadenței. Posibil ca aceste persoane să aibă nevoie de ajutorul tău moral și material. Se recomandă prudență în vorbe și gesturi pentru că, foarte ușor, cel mai mic și nevinovat gest al tău poate fi interpretat de către ceilalți exact pe dos.

Relațiile cu membrii familiei, neamului din care te-ai născut, dar și cu cei alături de care ai construit tu o familie nouă sunt tensionate până în preajma datei de 12 noiembrie. Chestiunile domestice, cele care privesc o moștenire sau bunuri comune, dar și principiile tale de viață și ale membrilor familiei vor fi supuse unor răsturnări de situație greu de anticipat. Fiecare își va modifica frecvent ideile, planurile, așa încât vei fi nevoit să te adaptezi repede la situațiile nou ivite.

În preajma datei de 13 septembrie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, oferindu-ți șanse deosebite de a-ți îmbunătăți relațiile familiale, de a aplana divergențele de opinie între tine și cei dragi sau pentru materializarea unor planuri domestice coapte mai demult în cuptorul inimii tale.

Relațiile cu prietenii sunt accentuate în intervalul 20 februarie – 31 martie și în preajma formării unei eclipse totale de Lună în Semnul Berbecului, pe 28 septembrie. În ambele cazuri sunt posibile destrămări definitive ale unor relații mai vechi, dar și apariția unor personaje deosebite, care îți vor fi alături, în rolul de prieteni, multă vreme de acum încolo.

Relațiile sentimentale vor arăta ca un mozaic, metaforic vorbind. Se întrezăresc evenimente interesante, pe care va trebui să le iei în calcul, să tragi concluzii și să acționezi în consecință. În preajma datei de 4 aprilie se va forma o eclipsă totală de Lună în Semnul Balanței, moment ce va marca un final de etapă sentimentală. O relație veche, fie se reconfigurează, fie se destramă definitiv. Comunicarea cu persoana iubită se face mai dificil, însă dacă te străduiești puțin, dacă înveți să ai răbdare și să înțelegi că, de multe ori, ceilalți nu pot ține pasul cu tine, atunci lucrurile se vor desfășura lin, fără neplăceri.

Domeniul profesional

Relațiile profesionale sunt destul de armonioase. În relația cu șefii există ceva animație, dar numai în ianuarie și februarie. Situații plăcute, în care îți vor fi recunoscute meritele, situații mai puțin plăcute în care vei fi tras la răspundere atât pentru gafele tale, cât și pentru cele ale colegilor. De avut în vedere faptul că relația ta cu șefii este una greu de definit, plină de iluzii, dar uneori apar și sclipiri interesante. Fii prudent în intervalul 12 ianuarie – 19 februarie, deoarece vei avea tendința de a riposta la tot și la toate, în special la vorbele, gesturile, faptele șefilor sau reprezentanților instituțiilor oficiale.

Probabil că în urma celor petrecute în plan profesional, la serviciu, în preajma datei de 20 martie, când se va alcătui o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, te vei decide să abordezi cu totul altfel relațiile din câmpul muncii. Pe de altă parte, poate fi vorba despre un moment de glorie în care, datorită reușitelor tale profesionale din ultima vreme, să fii avansat pe un post de răspundere, să ți se încredințeze sarcini de lucru noi, cu efecte pe termen lung. Însă ai grijă să nu te supraestimezi acceptând orice, oricât.

Relațiile colegiale se îmbunătățesc vizibil. Atenție că aceștia nu văd totdeauna cu ochi buni faptul că te ai bine cu șefii. De aceea, recomandabil este să te comporți frumos și să eviți a manifesta aere de superioritate. Intervalul 14 iunie – 18 septembrie este important, pentru că aduce șanse de consolidare a unor situații de muncă, la care ai depus din greu eforturi în ultimii trei ani.

Cugetarea anului 2015 pentru Gemeni: „Fiecare judecă adevărul și minciuna după știința, inteligența și experiența sa.” – Sarat Chandra Chatterjee (Omul fără caracter)

HOROSCOP RAC. 2015 este anul care te predipsune la multă activitate de detaliu

2015 este un an care te predipsune la multă activitate de detaliu, răbdare, schimbarea atitudinii față de muncă și implicațiile ei. Stările tale de spirit se vor menține într-un ritm fluctuant însă, nativ, ești un maestru în a te descurca excelent cu ele. Capitolul amoros se îmbunătățește, se va trage linie după evenimentele petrecute de trei ani încoace, simțind o mare ușurare.

Însă se conturează schimbări majore în planul muncii și al sănătății. Recomandabil este să vii în întâmpinarea acestora. Revizuiește-ți situația profesională și starea generală a sănătății, doarece aceste segmente de viață sunt strâns legate între ele, susținându-se unul pe celălalt.

În continuare vor fi prezente în viața ta domeniile filozofice, spirituale, relațiile cu oameni de vază în diverse domenii ale vieții. Meditațiile în locuri sfinte, călătoriile cu temă spirituală, lecturile religioase sau despre culturile și civilizațiile lumii contemporane vor fi refugiile tale mai mult sau mai puțin secrete.

Totul este să îți aranjezi programul zilnic astfel încât să alternezi în permanență orele de odihnă, cele de studiu și cele de muncă. Asta pentru că organsimul tău va resimți din plin oboseala sau chiar accentuarea unor afecțiuni mai vechi. Vizate sunt segmentele ficatului, șoldurile, coapsele, dar și aparatul respirator.

Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec, te vor impulsiona să îți schimbi sistemul valorilor morale, să te apropii mai mult de oamenii de bună calitate, să călătorești în locuri frumoase, încărcate cu energie benefică și să închei o etapă socio-profesională care și-a epuizat experiențele pentru tine.

Relațiile Racului în 2015
Relațiile cu străinătatea îți aduc noutăți în intervalul 12 ianuarie – 20 februarie. Sunt posibile discuții cu persoane aflate departe de granițele țării, călătorii în străinătate sau demersuri necesare realizării unui contract de colaborare cu parteneri străini. Frumos este faptul că toate acestea îți vor lumina sufletul și chipul, îți vor deschide posibilități noi de a-ți dezvolta spiritul.

În preajma datei de 20 martie se va construi o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, oferindu-ți momente de revelație, de înțelegere a lucrurilor dincolo de aparențe. Apropierea de cele sfinte, dialogurile cu persoane religioase îți vor aduce pe de o parte informații deosebite, iar pe de altă parte liniște și pace sufletească.

Relațiile familiale sunt dinamice. Se vor ivi situații plăcute, altele mai puțin, altele neutre. Cum pentru tine casa și familia înseamnă totul pe lumea asta, vei avea ocazii bune de a-ți reamenaja spațiul de locuit, de a achiziționa obiecte valoroase, de a te întâlni cu rudele dragi. Sigur că ușor se poate ajunge la contradicții de la un simplu și banal țânțar, însă folosește-ți farmecul personal, talentul nativ de cloșcă și împacă pe toată lumea.

În perioada 3 – 5 aprilie se va forma o eclipsă totală de Lună, marcându-ți un final de etapă domestică. Fie reușești să închei demersuri specifice, fie să lămurești chestiuni familiale. Sau chiar te poți muta în casă nouă.

Relațiile cu anturajul apropiat sunt tensionate, de aceea ferește-te să te bazezi pe rude apropiate sau prieteni. Este mai bine să te înconjori numai de persoanele care s-au dovedit de încredere de-a lungul timpului. Se recomandă – din cauza labilității psihice din intervalul 19 iulie – 9 octombrie – multă prudență, pentru că unii te vor provoca destul de mult.

Pe 13 septembrie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei și îți va crea efecte în plan intelectual. Asta înseamnă că foarte ușor îi vei intui pe ceilalți, în mod special pe rudele și prietenii apropiați. Simțurile fiindu-ți activate mult, starea sănătății tale poate avea de suferit. Învață să iei oamenii așa cum sunt și oferă ajutor și sfaturi numai când ți se cere.

Relațiile parteneriale vor continua în același registru ca și în anul precedent. Atenția și eforturile îți sunt direcționate în alte domenii de viață, iar cumva acesta al relaților parteneriale rămâne în umbră. Încet, sigur și discret Pluto, aflat în Capricorn în segmentul tău partenerial, nu te va lăsa în pace până nu îți reformulezi din temelii concepțiile și atitudinea față de parteneri.

Relațiile sentimentale se vor detensiona vizibil, însă în intervalul 14 iunie – 18 septembrie Saturn va reveni în acest sector și te va impulsiona să retușezi ultimele detalii amoroase rămase de izbeliște. Dar greul sentimental a trecut și ai deja liber la a te îndrăgosti. Cea mai bună perioadă pentru distracții, iubiri fulgerătoare și aventuri pasagere este 5 – 31 decembrie 2015.

Domeniul profesional

Forfotă se întrezărește în intervalul 20 februarie – 31 martie și în preajma datei de 28 septembrie, când se va forma o eclipsă totală de Lună în Semnul Berbecului. În special relațiile cu șefii sunt animate: discuții aprinse, activități dinamice, diverse; posibil să ți se ofere o mărire salarială sau o postură de conducere. Discerne atent în ce situații profesionale te angrenezi, astfel încât să nu te suprasoliciți. Este adevărat că prin eforturile depuse, mai ales în prima parte a anului, în câmpul muncii ți se deschid variante noi de câștig pe termen lung.
Vizavi de șefi, responsabilități profesionale, imagine publică, statut socio-profesional se va evidenția un moment de final de etapă în preajma datei de 28 septembrie. Posibil să renunți la un loc de muncă, la o postură profesională care nu te mai reprezintă sau pur și simplu să abordezi altfel toate acestea. Traversezi o perioadă, de fapt este vorba de câțiva ani, în care nu prea poți suporta un șef sau să fii condus de cineva la modul general. Pe scurt, tu îți ești propriul șef, chiar ai avea curajul să lucrezi pe cont propriu sau să abordezi un alt loc de muncă, o altă profesie.

Relațiile colegiale și desfășurarea activității profesionale vor cunoaște schimbări profunde. Începe o perioadă de aproximativ doi ani și jumătate în care va trebui să te bazezi mai mult pe forțele tale. Activitatea profesională se poate restrânge, modifica sau diversifica atât de mult, încât să simți la un moment dat că tot Univesrul se sprijină pe umerii tăi.

Sigur că modificările de la serviciu vor atrage după sine și modificări în plan financiar. Vei avea cu totul alte surse de venit, greu de anticipat. Muncă multă, bani care vor veni și ei la momentul potrivit, dar totuși este bine să te obișnuiești să trăiești cu strictul necesar.

Cugetarea anului 2015 pentru Raci: „Femeile creează prin iubire; bărbații crează prin imaginație.” –  Rabindranath Tagore (Călător)

HOROSCOP LEU. În 2015 experiența de viață acumulată își va spune cuvântul

Este un an foarte important, deoarece schimbările intervenite pe parcursul lui vor avea efecte pe șase sau chiar doisprezece ani de acum încolo. Planeta Jupiter, aflată în Semnul tău zodiacal până la mijlocul lunii august, te ajută să îți reconstruiești personalitatea, să te înțelegi  mai bine cu tine însuți, să îți găsești locul, situațiile și oamenii potriviți.

Relațiile tale se vor modifica pentru că tu la rândul tău îți schimbi comportamentul, atitudinea, dar și nevoile. Experiența de viață acumulată își va spune cuvântul, așa încât bine ar fi să îți acorzi momente de răgaz și să faci un bilanț al evenimentelor importante trăite până la nivelul acestui an.

De reținut că tu îți ești cel mai bun prieten, sfătuitor, critic, dar și cel mai înverșunat dușman. Abordează viața și provocările ei de pe poziții noi, învață de la personajele importante ale omenirii și în permanență lărgește-ți orizontul cunoașterii. Foarte important este momentul 28 septembrie, când se formează o eclipsă totală de Lună în Semnul Berbecului, oferindu-ți punți noi de legătură cu spiritualitatea.
Sănătatea este vulnerabilă până în luna octombrie, de aceea îngrijește-te în permanență. Faptul că Pluto stă bine instalat în segmentul sănătății înseamnă că în orice moment te poate sancționa la acest capitol, dacă gafezi cumva în gândire, atitudine, vorbe, fapte. Se recomandă prudență, stil de viață sănătos și potrivit ție, informarea corectă asupra stării sănătății tale generale. Aranjează-ți programul zilnic, astfel încât să alternezi orele de odihnă cu cele de muncă. Vacanțele în natură, departe de zumzetul orașului, compania celor dragi sau a unui animal de casă, îți sunt de mare folos.

Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec, îți vor crea efecte în plan financiar și în relațiile cu persoanele din anturajul apropiat. Activitățile intelectuale, cele de predare-învățare-evaluare sunt alte teme importante oferite de eclipsele anului.

Relațiile Leului în 2015

Relațiile cu rudele și prietenii apropiați sunt foarte animate. Dialoguri, întâlniri, ieșiri împreună în locuri de distracție. Dar și în scop profesional este posibil să te unești cu aceste persoane și să demarați activități comune care să vă aducă profit material, spiritual. Totuși, în preajma datei de 4 aprilie, când se formează eclipsa totală de Lună în Semnul Balanței, te-ai putea hotărî să renunți la unele relații. Nu neapărat că se întâmplă ceva, însă mentalitatea ta se poate schimba ușor, abordând alt sistem de valori, tu la rândul tău dorindu-ți alte personaje în preajma ta. Fii prudent și alege-ți cu grijă oamenii apropiați.

Intervalul 18 septembrie – 9 octombrie îți aduce multă confuzie, risipirea energiilor vitale în acțiuni neimportante, dialoguri serbede cu ceilalți. La modul general, gândirea și comunicarea sunt viciate, așa încât vorbește puțin, acordă mai multă atenție activităților intelectuale și evită luarea deciziilor importante.

Relațiile familiale se îmbunătățesc vizibil, treburile gospodărești le vei face cu plăcere, iar planurile domestice au șanse mari de materializare, așa cum îți dorești. Totuși, în intervalul 14 iunie – 18 septembrie vor reveni în prim-planul vieții chestiunile familiale și patrimoniale care mai au nevoie de o tușă finală. Dar greul a trecut în acest segment de viață, așa încât fii încrezător în reușitele tale.
Relațiile sentimentale vor intra într-un con de umbră pentru vreo doi ani și jumătate de acum încolo. Asta înseamnă că ești provocat să îți schimbi total viziunea asupra iubirii, imaginii de sine și a petrecerii timpului liber. Dacă ești implicat într-o relație sentimentală, aceasta va avea de trecut testul seriozității și rezistenței în timp. Însă, dacă nu ești implicat într-o relație amoroasă, e puțin probabil ca perioada analizată să îți aducă vreo idilă.

În privința copiilor, pentru unii nativi Lei, tranzitele astrale le pot aduce un copil care să îi pună serios la treabă. Nativii Lei care sunt deja părinți vor constata că odraslele lor s-au maturizat brusc, că vor să își ia viața în propiile mâini și bine ar fi să vină în întâmpinarea lor.
Relațiile cu prietenii sunt bune între 12 aprilie și 7 mai. Ai spirjinul lor, dar tot mai bine este să te sprijini mai mult pe tine. Intervalul 12 mai – 24 iunie tulbură relațiile cu aceste persoane, dar și cu cei care îți sunt admiratori sau protectori socio-profesionali. La fel ca și în perioada 18 septembrie – 9 octombrie, fiecare vorbește pe limba lui și atât. Deci, nu pune bază pe cele discutate.

Domeniul profesional

Relațiile colegiale și desfășurarea activității cotidiene de la serviciu vor continua în registrul deja cunoscut. Provocarea majoră constă în a-ți schimba radical viziunea asupra muncii și a relațiilor de muncă. Ar fi minunat să îți organizezi treburile, astfel încât să ai și perioade de vacanță sau să depui muncă voluntară într-un domeniu drag ție.

Relațiile cu șefii sau oficialitățile se desfășoară bine, cu excepția perioadei 1 aprilie – 12 mai, când sunt posibile altercații. Ai chef de revoltă și nu prea suporți să execuți ordinele cuiva. Indiferent despre cine este vorba, numai noțiunea de autoritate în preajma ta îți dă de furcă. Controlează-ți stările interioare și reacțiile față de ceilalți, pentru că foarte ușor ți se poate deteriora imaginea în ochii altora. Și totuși vei primi și aplauze pentru merite deosebite în câmpul muncii. Totul este să fii modest și să continui să îți îndeplinești sarcinile de lucru cu seriozitate, respect față de munca ta și a altora și, nu în ultimul rând, să o faci cu drag.

Capitolul financiar este cel mai încercat pe tot parcursul anului. Pot apărea cheltuieli neașteptate, pierderi de bani, bunuri, fie prin furt, fie prin neglijență, dar și redresări financiare spectaculoase, mai ales începând cu septembrie 2015. Pe 20 martie se produce o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, ce îți va oferi contexte noi de câștig de la și prin alții. Însă, fiind vorba despre o eclipsă, există detalii importante care îți sunt ascunse, posibil chiar fraude. Pe 13 septembrie se formează o altă eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, moment în care ai posibilitatea să alegi variante noi de câștig de pe urma muncii depuse la un loc de muncă. Dar și de această dată fii foarte prudent, pentru că în umbră există hibe.

Cugetarea anului 2015 pentru Lei: „Oamenii construiesc din cauza nevoii și creează datorită fericirii.” – Rabindranath Tagore (Introducere în limba bengali)

HOROSCOP FECIOARĂ. În 2015 se închid anumite etape de viață și se deschid altele

Anul acesta e foarte important pentru tine, deoarece Semnul tău zodiacal este vizitat de planete importante – Venus, Jupiter, Marte –  care închid anumite etape de viață și deschid altele. Și Luna neagră se plimbă agale pe la tine pe acasă, până în preajma datei de 24 august. O fi ea un punct fictiv, însă are o încărcătură energetică aparte care îți dă de furcă. Mai mult decât atât, se construiește și o eclipsă parțială de Soare în preajma datei de 13 septembrie, oferindu-ți șanse deosebite de progres.

De fapt este o perioadă excelentă în care ai ocazii rar întâlnite de a-ți îmbunătăți personalitatea, de a renunța la obiceiuri, planuri de viață, direcții profesionale, relații care sunt depășite. Sigur că toate acestea se fac cu ceva muzicuță, nu prea de bunăvoie. Așa încât pot apărea neplăceri, pe alocuri cu note dramatice, contexte care să te impulsioneze să faci rapid și radical schimbările necesare noii etape de viață care ți se așterne în cale.

De mare folos ți-ar fi scrierea unui jurnal personal, în care să consemnezi toate trăirile, emoțiile, senzațiile, gândurile care îți vin în minte pe tot parcursul anului, dar și evenimentele în care vei fi implicat. Undeva, cândva îți va fi de folos să îl recitești.

Sănătatea este un segment vizat timp de aproximativ trei ani de acum încolo. Într-un anume fel, în primele șase luni ale anului ți se vor arăta prin diverse căi, sensibilitățile organismului, care au stat în umbră, dar acum încep să se concretizeze. Foarte delicat este intervalul 6 iunie – 8 octombrie, pentru că se pot activa afecțiuni cardiace și circulatorii mai vechi sau se pot instala discret unele noi. Se recomandă prudență, controale regulate de specialitate și odihnă pe îndelete. Chiar traversezi o perioadă foarte importantă a vieții, în care lecția principală de asimilat este găsirea echilibrului între odihnă și muncă. Tu nativ te desprinzi greu de muncă, însă anul acesta ori o faci de bunăvoie, ori ți se va impune din exterior prin situații care te vor ține departe de activitatea profesională.

Celelalte trei eclipse care se vor alcătui pe parcursul acestui an, pe axa Balanță-Berbec și Fecioară-Pești, îți vor crea efecte în relațiile parteneriale și la capitolul financiar.

Relațiile Fecioarei în 2015

Relațiile parteneriale continuă pe un fundal greu de descris în cuvinte, cumva în ceață, cu note bizare, dar uneori și cu unele plăcute. Fii foarte prudent, pentru că aceste tipuri de relații se desfășoară pe nisipuri mișcătoare. Nu te poți baza pe parteneri, fie că este vorba despre cel de viață, fie că este vorba despre cei de afaceri sau colaboratori. Segmentul acesta se animă mult în intervalul 12 ianuarie – 20 februarie. Caruselul de evenimente în care ești atras alături de aceste persoane îți va plăcea la început, însă cu cât se apropie luna martie, situația ia o turnură nebănuită. Astfel, probabil că în preajma datei de 20 martie, când se va forma eclipsa parțială de Soare în Semnul Peștilor, vei avea ocazia de a te implica într-o colaborare, de a accepta o propunere de oficializare a unei relații sau pur și simplu de a rezolva chestiuni parteneriale care trenează mai demult. Ai nevoie de prudență, discernământ și la nevoie să te sfătuiești cu cineva de încredere.

Relațiile cu anturajul apropiat se îmbunătățesc vizibil, doar că în intervalul 14 iunie – 18 septembrie se vor relua unele aspecte rămase neînțelese sau nerezolvate pe deplin. Totuși, după aproximativ doi ani și jumătate de animozități, singurătate și răceală afectivă față de rude sau prieteni apropiați, acum lucrurile vor reveni la normal, însă pe un cu totul alt fundament moral, spiritual, poate chiar și material.
Relațiile familiale, legăturile cu neamul în care te-ai născut, cu locurile natale, îți vor capta atenția și eforturile. Este posibil să îți petreci mai mult timp cu membrii familiei, acasă sau în locurile natale. Membrii familiei pot avea nevoie de ajutorul tău moral sau material.
Relațiile sentimentale și cele cu copiii își păstrează ritmul și starea lucrurilor ca și în anul anterior. Distracțiile sau aventurile intră destul de puțin în sfera ta de interes, însă ar trebui totuși să le ai în vedere.

Relațiile cu prietenii se evidențiază în perioada 8 mai – 8 august, cu bune, iar cu altele mai puțin. Ar fi bine să îți selectezi atent acest tip de anturaj și să renunți la persoanele care s-au dovedit neserioase până la nivelul acestui an. Ferește-te să te destăinui oricui!

Însă, de reținut că tu îți vei schimba mult atitudinea față de ceilalți. Și astfel nu vei mai putea relaționa la fel cu oamenii cunoscuți din trecut. Practic este posibil să îți fie foarte greu să relaționezi la modul general. Fiecare are perioadele lui de schimbare, de evoluție mai mult sau mai puțin vizibile, așa încât mergi înainte cu mult curaj și lasă-te antrenat în evenimente.

Domeniul profesional

Relațiile colegiale și activitatea profesională sunt interesante în primele două luni ale anului, ianuarie și februarie. Vei lucra cu plăcere, însă mult, poate chiar va trebui să faci ore suplimentare. Amintește-ți că cea mai mare provocarea a anului 2015 va fi găsirea echilibrului între muncă și relaxare. Așa încât nu te lăsa furat de mirajul muncii în exces. Selectează-ți prioritățile, ocupă-te serios și la timp de ele. La nevoie cere ajutorul colegilor de muncă.

Februarie îți poate oferi etape profesionale noi. Asta înseamnă că este posibil să începi o activitate nouă, într-un alt loc de muncă sau la actualul loc de muncă, să apară activități diverse în care te vei implica într-un mod entuziast.

Perioada delicată la serviciu este 6 iunie – 8 octombrie, când vei avea senzația că în umbră se țes tot soiul de conflicte, situații greu de deslușit. Pe undeva așa și este. Dușmăniile ascunse vor fi active și destul de greu de combătut.

Relațiile cu șefii se vor evidenția în intervalul dintre 12 aprilie și 24 iunie. Ședințe, dialoguri de taină, întâlniri cu oficialități din domeniul profesional în care activezi, discursuri publice. Se recomandă prudență în intervalul 19 mai – 11 iunie, deoarece comunicarea este distorsionată și cu greu te poți înțelege cu ceilalți, deși cu toții aveți intenții bune.

Situația financiară este amestecată. Îți vin bani, dar și cheltuiești din plin. În preajma datei de 4 aprilie se va construi o eclipsă totală de Lună în Semnul Balanței, moment care va marca finalul unei etape de câștig din munca proprie. Pe 28 septembrie, la formarea unei alte eclipse totale de Lună în Semnul Berbecului, se vor modifica termenii financiari ai unei colaborări de pe urma căreia ai câștigat bani, bunuri sau favoruri.

Cugetarea anului 2015 pentru Fecioare: „Caută și în scrum! Poți să găsești bijuterii și acolo.” – Bharat Chandra Ray (Opere)

HOROSCOP BALANȚĂ. În 2015 accentele anului cad pe relațiile cu prietenii

Accentele anului cad pe relațiile cu prietenii, protectorii, dar și pe cele cu anturajul apropiat. Ți se vor oferi posibilități mari de a-ți schimba mentalitatea, de a aborda un alt sistem de valori morale și spirituale.

Una din eclipsele anului, respectiv o eclipsă totală de Lună va avea loc în Semnul tău zodiacal în preajma datei de 4 aprilie. Este un moment bun pentru a te desprinde de trecut, de relații nepotrivite, de a-ți redefini personalitatea și felul în care te raportezi la ceilalți și la evenimentele vieții.

Începând cu 18 septembrie este posibil să revii asupra unor decizii, asupra unor acțiuni comune cu alții sau să abordezi alte direcții de viață. Este o perioadă de mare confuzie mentală, de aceea ar fi bine să eviți discuțiile ample și demararea unor acțiuni care te-ar implica pe termen lung.

Mentalul îți este bulversat, iar dorința de a sta mai mult cu tine va fi și ea accentuată pe tot parcursul acestui an. Este bine să îți acorzi momente de răgaz, de singurătate și să te gândești pe îndelete la miracolul vieții.

Sănătatea este vulnerabilă pe segmentele aparatului digestiv și pe extremitățile picioarelor. Consultațiile și analizele medicale pot fi frecvente. De aceea fii prudent și adoptă un stil de viață sănătos și corespunzător nevoilor tale fiziologice. Perioadele 19 – 21 martie și 12 – 14 septembrie sunt tensionate la acest capitol, deoarece se formează câte o eclipsă parțială de Soare, pe axa Pești-Fecioară.

A patra eclipsă a anului 2015 se va forma în Semnul Berbecului. Este vorba despre una totală de Lună pe 28 septembrie, creându-ți efecte în relațiile parteneriale și în colaborări.

Relațiile Balanței în 2015

Relațiile cu anturajul apropiat se vor schimba începând din acest an. Vei simți încet, dar sigur că apar diferențe majore de gândire între tine și cei considerați până nu demult apropiați. Întâlnirile și dialogurile cu aceștia vor fi rare, dar concentrate pe subiecte interesante, chiar cu note serioase. Răceala afectivă și singurătatea vor fi atributele principale ale anului 2015.

Relațiile sentimentale și cele privitoare la copii îți vor da bătăi de cap în ianuarie și februarie. Se vor purta discuții pe tonuri diferite, se vor reitera subiecte neplăcute considerate încheiate, dar care acum se dovedesc neînțelese sau parțial rezolvate. Foarte ușor se poate ajunge la conflicte serioase și chiar la despărțiri definitive de un partener de amor sau de distracții.

Copiii vor deveni mai recalcitranți, pentru că se vor atașa de un grup de prieteni apropiați sau de unele rude care le vor ține isonul. Fii prudent, acordă-le celor dragi posibilitatea să își ducă traiul cum doresc și sprijină-i cum poți. Dar fără să exagerezi sau să depășești limitele bunului simț.

Relațiile parteneriale se animă mult în perioada 20 februarie – 31 martie. De reținut discuțiile, faptele, deciziile luate în acest interval, pentru că la sfârșitul lunii septembrie, când se va forma eclipsa totală de Lună în Semnul Berbecului, se va contura finalul unei etape parteneriale.

Probabil că în urma celor petrecute în februarie – martie, care vor crea efecte pe termen lung, consumându-ți multe resurse energetice și materiale, te vei decide să renunți fie la un partener de viață, fie la o colaborare mai veche. Traversezi o perioadă în care este dificil să păstrezi o relație partenerială, astfel încât despărțirile, situațiile neobișnuite sau bulversante domină acest segment de viață și activitate.
Interesante sunt și relațiile cu persoanele aflate în străinătate în perioada 12 aprilie – 24 iunie. Chiar poți călători în vizită la cineva aflat într-o țară străină sau persoana respectivă să vină la tine vizită. Dar se recomandă prudență dacă se pune problema să călătorești, pentru că există o predispoziție la neplăceri de tot soiul: de la amânări și întârzieri până la rute ocolitoare și vreme potrivnică, plus altele care să răstoarne tot planul de călătorie sau de relaționare cu străinătatea.

Relațiile cu prietenii sunt răscolite mai ales în intervalul 6 iunie – 8 octombrie. Atenție în mod special la femei, care îți pot crea neplăceri serioase. Poate fi vorba de revenirea în viața ta a unor prietene care, undeva, cândva, ți-au dat de furcă. Acum este momentul iertării, împăcării și continuării existenței terestre alături de alți oameni.

Domeniul profesional

Relațiile colegiale se desfășoară destul de anevoios, ca și cum se află pe un teren alunecos. Ianuarie și februarie sunt perioade de tensiuni la locul de muncă. Însă activitatea profesională se desfășoară cu viteză și uneori, destul de plăcut.

Însă, în culisele domeniului profesional există grupuri cu interese total diferite de ale tale. De aceea este bine să te ferești de colegi și să îți faci treaba profesională cât poți tu de bine. Există și varianta să muncești pe brânci și să tot primești dispreț și note mici, însă tu mergi mai departe și ocupă-te doar de îndatoririle tale.

În preajma datei de 20 martie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, marcându-ți o nouă etapă în câmpul muncii. Poate fi vorba de condiții de muncă noi, de schimbarea locului de muncă sau pur și simplu tu vei aborda altfel munca și implicațiile ei.
Un alt moment important care vizează locul de muncă este și intervalul 12 – 14 septembrie, când se formează tot o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei. Fie descoperi cine îți pune bețe în roate, fie cineva îți povestește în taină ce se petrece în domeniul profesional.
Relațiile cu șefii se evidențiază mai puțin și anume între 8 mai și 8 august. Uneori aceștia te susțin, îți apreciază eforturile, însă alteori te critică sau chiar te și sancționează la bani.

La capitolul financiar, lucrurile se vor îmbunătăți încet, dar sigur.

Cugetarea anului 2015 pentru Balanțe: „Nici știința, nici arta nu pot să-și permită să devieze de la adevăr; totuși adevărul artei nu este același cu adevărul științei.” – Pramatha Chowdhuri (Eseuri)

HOROSCOP SCOPRION. În 2015 sănătatea îți este vulnerabilă pe tot parcursul anului

Este un an în care poți răsufla ușurat, pentru că Saturn părăsește Semnul tău zodiacal. Chiar dacă în intervalul 14 iunie – 18 septembrie îți mai face o vizită scurtă, pentru retușurile finale, oricum vei simți din plin faptul că starea de spirit ți se schimbă vizibil și repede. Este ca și cum după o iarnă lungă și grea vine primăvara și totul se încălzește și se luminează dintr-o dată. Vei constata că acum ești mai puternic, mai pregătit pentru a da piept cu evenimentele vieții și poate chiar mai înțelept.

Raportarea ta la ceilalți este și ea mult modificată. Posibil să te fi obișnuit cu singurătatea, însă orice învăț are și dezvăț. Cu toate că îți prinde bine ca din când în când să te retragi în locuri liniștite, eventual în apropierea apelor, rezervă-ți energie și momente și pentru a te înconjura de cei dragi.

Perioada cuprinsă între 8 mai și 25 august aduce posibilități de călătorie, de studii deosebite sau apropiere de domeniile artei. Vei fi atras de expoziții de pictură, sculptură, poate chiar și de abordarea unui program de instruire într-un domeniu artistic, spiritual sau religios. Dorința de rafinare sufletească va fi accentuată și bine este să îi dai curs. Cineva aflat în străinătate te poate susține material și moral pentru a-ți lărgi orizontul cunoașterii sau te poate invita în vizită peste hotare.

Sănătatea este vulnerabilă pe tot parcursul anului. Pe de o parte afecțiunile deja cunoscute pot recidiva, însă pe de altă parte pot apărea altele. Ineditul, surpriza, chiar și bizareriile sunt atributele de bază ale acestui capitol. Se recomandă prudență, dietă potrivită, odihnă, relaxarea în aer liber, activitate profesională moderată și potrivită posibilităților tale fizice și mentale.

Cele patru eclipse care au loc pe parcusul acestui an, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec îți creează efecte în relațiile sentimentale, relațiile cu copiii, cele de prietenie și în domeniul profesional.

Relațiile Scorpionului în 2015

Total schimbate față de anii anteriori. Vei fi atras de alți oameni, cu alte preocupări, cu alte sisteme de valori. Relațiile cu anturajul apropiat vor continua lin în aparență, fără prea multă bătaie de cap sau schimbări vizibile. Însă există schimbări de fond, în sensul că mentalitatea se schimbă, felul în care te raportezi la aceste persoane, dar și felul în care ei se raportează la tine.

Ianuarie și februarie îți aduc tumult în relațiile cu membrii familiei. Posibil să vizitezi locurile natale, rudele sau poate este nevoie să ajuți un membru al familiei cu bani, bunuri sau sfaturi. Se vor relua discuții pe teme patrimoniale și familiale mai vechi, pentru că sunt momente bune pentru lămuriri, aplanarea unor conflicte sau materializarea unor proiecte domestice întocmite mai demult. Este bine să ții cont și de părerile membrilor familiei.

Relațiile sentimentale te provoacă zdravăn tot pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. Cumva, tu ai așteptări prea mari de la cei dragi. Aceștia nu îți pot oferi, deocamdată, nici pe departe ceea ce voiești tu. Tranzitul planetei Neptun în Pești pe segmentul sentimental îți oferă multe iluzii, uneori afectivitate exagerată și deziluzii pe măsură. Fie că este vorba de copii, fie despre cineva în care ai investit sau investești încă sentimente de iubire, ar trebui să păstrezi o distanță sănătoasă față de aceste persoane. Ei sunt pe alte lungimi de undă, tu pe altele și este dificil, uneori imposibil să ajungeți la aceeași undă de iubire. Sigur pot apărea și momente plăcute, în care să simți fluturi în stomac, dar ar trebui să scapi repede de ei. Altfel îți consumă energie, timp, resurse materiale și atât.

În preajma datei de 20 martie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, aducându-ți senzații interesante în plan amoros. Poate începe o nouă idilă sau, dacă cea deja existentă este fundamentată pe baze solide, se vor produce totuși schimbări de ritm sau program petrecut împreună. Însă fii prudent, deoarece surprizele, răsturnările neașteptate de situație, detaliile neplăcute sunt și ele pe aproape.

Relațiile cu prietenii sunt răscolite și puțin probabil ca la finalul anului 2015 să mai ții legătura cu cei de la începutul anului sau cu cei vechi. Sunt posibile situații neplăcute, chiar discuții aprinse pe diverse teme, însă mai mult se va observa diferența de opinii, de sistem de valori. Relațiile de prietenie cu femeile sunt delicate în special în intervalul 19 iulie – 9 octombrie. Pot reveni prietene din trecut, dar într-un fel zgomotos.

Pe 13 septembrie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, moment ce va marca o nouă etapă în relațiile de prietenie. De fapt se deschide un capitol nou, în care alături îți vor fi în roluri de prieteni, susținători, poate și protectori profesionali, alte personaje, de cu totul altă calitate.

Domeniul profesional

Continuă apariția situațiilor surpriză, inedite, spectaculoase. Relațiile colegiale sunt amestecate, când plăcute și armonioase, când mai puțin. Lunile februarie și martie aduc multă forfotă la serviciu, relații profesionale tensionate. Șefii sunt ei prezenți, însă puțin probabil să pună umărul la treabă. Astfel tot greul sarcinilor de lucru revin asupra ta. Rezolvă totul corect și la timp.

Intervalul 6 iunie – 8 octombrie răscolește mult relațiile cu șefii, cu autoritățile la modul general. Asta înseamnă că te poți trezi în situații conflictuale, fără să îți dai seama sau fără să fii vinovat. Pe de altă parte este bine să te gândești la o altă profesie, la un alt loc de muncă. Însă de această dată, orientează-ți eforturile spre ceva care îți place, care te pune în valoare și la care ai munci chiar și pe bani puțini sau deloc.

Alte două momente importante, care pot aduce noutăți la serviciu sunt 4 aprilie și 28 septembrie, când se formează câte o eclipsă totală de Lună. În aprilie, eclipsa se va forma în Semnul Balanței, iar în septembrie în Semnul Berbecului. În culisele scenei profesionale se alcătuiesc conflicte, dar cineva din anturajul profesional, care te susține serios, îți poate oferi suficiente informații prețioase, de mare folos.
La capitolul financiar se întrezăresc mugurii austerității. Faptul că se produc modificări în activitatea profesională va atrage după sine și modificări salariale. Este bine să te obișnuiești cu cheltuieli stricte, fără împrumuturi și cu achitarea datoriilor la timp.

Cugetarea anului 2015 pentru Scorpioni: „Trebuie să alegi cântărețul tânăr și medicul bătrân.” – proverb bengalez, Amita Bhose

HOROSCOP SĂGETĂTOR. În 2015 provocările vor avea ca scop remodelarea personalității

Se conturează un an foarte important, deoarece Saturn, planeta responsabilității, a seriozității începe plimbarea prin Semnul tău zodiacal. Atributele tale solare, exuberanța, cucerirea noilor orizonturi, veselia, depășirea limitelor vor intra într-un con de umbră pentru aproximativ doi ani și jumătate de acum încolo. Provocările vor avea ca scop remodelarea personalității tale, schimbarea sistemului de valori și orientarea către direcțiile de viață importante pentru dezvoltarea ta, din toate punctele de vedere.

Componenta mentală este foarte activă. Te copleșesc o multitudine de gânduri, din varii domenii, pentru că ai de-a face și cu tot soiul de informații din surse exterioare. De asemenea este posibil să fii nevoit să participi la cursuri, programe de instruire personală sau profesională, necesare îmbunătățirii statutului tău socio-profesional.

Minunat este că ți se vor crea contexte deosebite în care să te apropii de domeniile artei, filozofiei, istoriei marilor civilizații ale omenirii sau religiei. Întâlnirile și dialogurile cu oameni bine instruiți în diverse domenii spirituale sunt alte variante de dezvoltare personală pe care generoasa divinitate ți le va așterne în cale. Muzica, pictura, teatrul, filmul îți sunt de mare folos pe tot parcursul anului, în momentele de restriște.

Imaginea ta publică se va modifica, pentru că vei fi puțin observabil în anturaj. Practic, pe tot parcursul anului vei simți nevoia să fii mai mult tu cu tine, departe de zumzetul cotidian. Singurătatea ar trebui să îți devină cea mai bună prietenă. Sănătatea se ameliorează vizibil, însă nu forța nota. Perioade cu posibile neplăceri sunt 17 martie – 12 mai și 14 iunie – 13 septembrie. Mai mult este vorba despre a-ți stabili un plan clar de îngrijire corporală pe termen lung. Cele patru eclipse care vor avea loc pe parcursul anului 2015 se construiesc pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec, creându-ți efecte vizibile în planul domestic, profesional și în relațiile de prietenie.

Relațiile Săgetătorului în 2015

Relațiile cu anturajul apropiat sunt activate mai mult în ianuarie și februarie. Dialoguri, întâlniri, vizite de agrement la rude, toate se amestecă într-un mozaic interesant. Sigur că pot apărea contradicții, discuții aprinse, însă cu puțin efort și bunăvoință le poți depăși foarte bine.

Perioada delicată, în care ar trebui să vorbești puțin, să fii prudent dacă desfășori activități intelctuale care presupun discursuri publice, întocmirea unor documente importante, prezentare de materiale, este cuprinsă între 22 ianuarie și 11 februarie. Asta deoarece gândirea și comunicarea sunt viciate și fiecare gândește și vorbește pe limba lui.

Relațiile cu membrii familiei se evidențiază între 12 ianuarie și 20 februarie. Treburile gospodărești vor fi la ordinea zilei. Atenție că dialogurile cu membrii familiei pot lua întorsături greu de anticipat. Este bine să te sfătuiești cu aceștia în orice chestiune legată de bani sau bunuri comune. În preajma datei de 20 martie se va construi o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, moment ce va marca deschiderea unei etape familiale noi. Poate fi vorba despre îmbunătățirea relațiilor cu familia, despre concretizarea unor planuri de reamenajare a spațiului de locuit sau de achiziționare a unor bunuri valoroase.

Relațiile sentimentale continuă în registrul deja cunoscut. Între 20 februarie și 31 martie sunt posibile altercații cu persoana iubită sau copiii, însă până la urmă acestea sunt sarea și piperul vieții. Distracțiile și aventurile nu prea mai au loc în viața ta, iar hobby-urile se pot transforma într-o activitatate serioasă, cu responsabilități pe termen lung. Un alt moment important la acest capitol este data de 28 septembrie, la formarea unei eclipse totale de Lună în Semnul Berbecului. Se poate finaliza o idilă, o relație în care ai invesitit sentimente ceva vreme. Ferește-te de frivolități și de persoanele care ți-au înșelat așteptările.

Pentru că izolarea față de ceilalți va fi destul de repede observată, partenerul de viață și cei profesionali vor încerca să te provoce în perioada 12 aprilie – 24 iunie. De fapt, aceștia nu înțeleg ce se petrece cu tine și chiar la un moment dat se pot îngrijora. De aceea este bine, în limita posibilităților, să le explici că traversezi o perioadă de reconstrucție interioară, de reorientare în viață. Sigur că astfel, unii dintre ei te vor înțelege puțin sau deloc. Mai ales în perioada 19 mai – 11 iunie, când mentalul tuturor este bulversat, una se gândește, alta se spune și cu totul altceva se înțelege.

Prieteni și protectori ai puțini în acest an. Dar nici pe aceștia nu te poți bizui cum se cuvine. Unii se vor retrage din preajma ta. Alții, chiar dacă vor dori să te ajute, este posibil să iasă pe dos, iar alții pur și simplu stau pe lângă tine doar pentru a profita de energia sau resursele tale materiale. De aceea, în intervalul 3 – 5 aprilie, când se formează o eclipsă totală de Lună în Semnul Balanței, ar fi bine să te gândești pe îndelete la acest capitol și să faci o selecție drastică, păstrându-ți alături numai persoanele care merită.

Domeniul profesional

În mod special relațiile cu șefii, statutul tău socio-profesional, imaginea publică sunt aspectele evidente care necesită eforturi susținute. Tot datorită faptului că te vei interioriza mult și ceilalți sunt neobișnuiți cu acest fel al tău de a fi, probabil că șefii te vor provoca să le spui ce se petrece cu tine. Depune eforturile necesare de a-ți îndeplini sarcinile de lucru și, la nevoie, cere ajutorul colegilor care chiar te vor sprijini. Doar în intervalul 1 aprilie – 12 mai este posibil să primești oprobriul colegilor, dar și atunci, printre picături, vei fi ajutat suficient, încât să depășești totul cu bine.

Relațiile cu colegele de serviciu se vor tensiona în perioada 19 – 31 iulie. Este vorba despre reluarea unor discuții sau acțiuni profesionale mai vechi, care fie au rămas nerezolvate, fie s-au constatat erori ce trebuie remediate în cel mai scurt timp. Fii prudent și acomodează-te repede cu situațiile ivite.

De reținut faptul că ai nevoie de sprijinul colegilor de serviciu pe tot parcursul anului. După 12 august se anunță un tranzit important care te va impulsiona să îți schimbi locul de muncă, poate chiar profesia în sine. Pe 13 septembrie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, oferindu-ți o cale nouă de abordare a domeniului socio-profesional.

Cugetarea anului 2015 pentru Săgetători: „Omul își realizează bunăstarea prin chibzuință și economie, nu prin hoție.” – Rabindranath Tagore (Mersul timpului)

HOROSCOP CAPRICORN. În 2015 dorința de singurătate va fi la cote mari

Este un an cu posibilități majore de creștere interioară, de înțelegere a sensurilor ascunse ale vieții. Chiar dacă dorința de singurătate, retragere în locuri liniștite – alături de oameni dragi și de încredere – va fi la cote mari, în momentele necesare vei reuși să participi cu brio la activitățile cotidiene.

Sănătatea necesită o atenție deosebită timp de doi ani și jumătate de acum încolo. Pe lângă faptul că Pluto șade frumușel mult și bine în Semnul tău zodiacal și îți oferă vulnerabilități profunde pe sistemul osos și articular, Saturn își începe periplul prin Săgetător și îți va da de știre să te ocupi și de sistemul digestiv, în special de ficat, apoi de șolduri și coapse. Este bine ca înainte de toate să te ocupi de sănătate și pe urmă de celelalte domenii ale vieții. De mare folos îți sunt și terapiile naturiste, însă dacă este cazul, ține-te și de cele alopate. Le poți îmbina foarte bine, mai ales dacă te sfătuiești cu specialiști în sănătate care sunt de bună calitate.

Perioada în care neplăcerile legate de sănătate pot fi accentuate este 12 aprilie – 24 iunie. Este vorba despre recidivarea unor afecțiuni vechi, de analize și consultații medicale, dar pot intra în discuție și intervențiile chirurgicale. Una din provocările mari ale anului 2015 constă în a găsi un echilibru între viața privată și cea publică, între odihnă și muncă. Traversezi o perioadă în care modificările de personalitate sunt frecvente. Ceilalți observă ușor asta și uneori, fără să își dea seama, te pot necăji prin întrebări sau situații prea solicitante pentru tine. Totuși, găsește-ți timp, cuvinte și ocazii potrivite pentru a rezolva toate diferendele. Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec, te vor impulsiona să îți revizuiești relațiile cu anturajul apropiat, dar și pe cele socio-profesionale.

Relațiile Capricornului în 2015

În primul rând, relațiile privitoare la rude și cele cu prietenii apropiați vor avea o altă coloratură, începând cu acest an. Există nebuloase și situații incerte vizavi de aceste persoane, așteptări nerealiste și astfel foarte ușor pot apărea deziluzii. În perioada 12 ianuarie – 20 februarie aceste relații sunt foarte animate. Totuși, atâta forfotă în preajma ta, atâtea discuții pe teme variate, poate chiar și călătorii pe distanțe scurte, te vor obosi mult. Astfel, în preajma datei de 20 martie se va forma eclipsa parțială de Soare în Semnul Peștilor, oferindu-ți ocazia de a te debarasa de personajele inoportune. Este un moment bun de a-ți consolida sistemul valorilor morale, de a-ți selecta domeniile de interes.

Casa și familia îți vor acapara atenția și eforturile în intervalele 20 februarie – 31 martie și 27 – 29 septembrie, la formarea eclipsei totale de Lună în Semnul Berbecului. Se pot concretiza mai ușor treburile gospodărești și se pot consolida relațiile cu membrii familiei și, chiar dacă mai apar niscai discuții contradictorii, până la urmă lucrurile se vor rezolva favorabil pentru toată lumea.

Relațiile sentimentale se evidențiază numai în perioada 17 martie – 12 mai. Îți sunt favorizate distracțiile, idilele sau activitățile dedicate unui hobby. Însă până și în acesta amprenta sobrietății își va face simțită prezența. Relațiile cu prietenii se îmbunătățesc vizibil, dar nu pune încă bază pe aceste persoane. Posibil să revină în discuție teme vechi, situații neplăcute petrecute între tine și un prieten sau între tine și o persoană care te-a susținut în demersurile tale socio-profesionale, dar care se retrăsese de ceva vreme din viața ta.

Relațiile parteneriale sunt marcante în perioada 8 mai – 8 august, deoarece ar putea inteveni schimbări de program de viață, de planuri comune în relația cu partenerul de viață. Există și varianta destrămării unor colaborări care fie stagnează, fie nu te mai regăsești în ele, simțind nevoia să abordezi altele mai interesante și aducătoare de profit.

Bulversante sunt relațiile cu persoanele aflate în stăinătate. Gustul dulce-amar predomină, în sensul că uneori dialogurile sau demersurile care privesc persoane străine se desfășoară armonios, însă alteori, ca din senin, se răstoarnă totul. Pe undeva este vorba despre o abordare mentală greșită vizavi de tot ce ține de străinătate, de călătorii îndepărtate sau de legăturile cu persoane dragi aflate în alte țări. Pe 13 septembrie se va forma o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, moment care îți deschide culoare noi vizavi de lucrul sau studiul cu personaje străine.

Domeniul profesional

Relațiile colegiale sunt bune, antrenante în special în perioada 12 aprilie – 24 iunie. Mult de lucru la serviciu, contradicții, situații stresante, dar stimulative mental și material. Ar fi bine ca în perioada 19 mai – 11 iunie să eviți a semna documente importante sau a te decide vizavi de implicarea ta în proiecte de anvergură. Asta deoarece gândirea și comunicarea vor fi viciate și pot apărea erori de tot soiul. La serviciu este posibil să fii nevoit să reiei unele activități ale colegilor, dar și ale tale, care s-au dovedit realizate greșit sau incomplet.

Relațiile cu șefii, ca și poziția ta socială, vor cunoaște multe urcușuri și coborâșuri pe tot parcursul anului. În primul rând în preajma datei de 4 aprilie se va forma o eclipsă totală de Lună, moment ca va marca un final de etapă profesională. Fie se schimbă condițiile de muncă, șefii, colegii, fie tu renunți de bunăvoie la o funcție de conducere. Însă din septembrie avalanșa de evenimente profesionale te va antrena din nou în posturi de răspundere.

A doua parte a anului 2015 vulnerabilizează foarte mult domeniul socio-profesional, imaginea ta publică și chiar poziția într-un colectiv de lucru. Se recomandă prudență, discernământ și evitarea exceselor de orice fel.

Din punct de vedere financiar, lunile ianuarie și februarie aduc predispoziții spre cheltuieli de anvergură din resursele tale proprii. Dar până la jumătatea lunii august ți se deschid culoare noi de câștig de la și prin alții. Asta înseamnă că partenerul de viață te poate susține material, o rudă îți oferă o moștenire sau apare o colaborare profesională plătită bine și pe termen lung.

Cugetarea anului 2015 Capricorni: „Ceea ce a realizat inima mea nu e nici real, nici ireal, e numai abstract și superb.” – Rabindranath Tagore (Cântece)

HOROSCOP VĂRSĂTOR. În 2015 componenta mentală este mult activată

Chestiunea fundamentală rămâne modificarea mentalului profund. Componenta mentală este mult activată, însă pot fi perioade, de-a lungul acestui an, în care să beneficiezi de liniște sufletească, pace mentală și un soi de înțelepciune în fața vieții.

Natura fixă a Semnului tău zodiacal este foarte greu de urnit din situații, concepții sau planuri de viață perimate. Chiar dacă îți dai seama că trebuie să faci schimbări, tot rămâi ancorat în cutume vechi. De aceea tranzitele astrale insistă perioade lungi de timp pe mentalul tău, pentru a modifica ceea ce a rămas prins în aspecte dăunătoare evoluției tale.

Posibil ca uneori să simți mult haos în gânduri și astfel să îți fie greu să te descurci cu activitățile cotidiene. Când simți asta, retrage-te în sine, selectează-ți prioritățile și nu forța nota. Sigur că nativ ești atras de grupuri mari de oameni, de a lucru cot la cot cu ceilalți în orice moment. Însă traversezi o perioadă destul de lungă de timp, în care nu prea ai susținere astrală, respectiv energie vitală de a oferi și altora, de a te alătura oricui și pentru orice. Te va ajuta mult să îți golești mintea, să te desprinzi măcar și câteva momente de acest tumult mental și eclipsa totală de Lună care se va forma în perioada 3 – 5 aprilie.

Sănătatea este bună, însă în fundal se mențin vulnerabilități pe sistemul osos și articular. În intervalul 8 mai – 8 august sunt posibile neplăceri legate de sănătatea sistemului digestiv, în special stomacul este afectat. Este bine să te hrănești sănătos și potrivit constituției tale fizice. De asemenea, dozează-ți eforturile și evită riscurile de orice fel.

Foarte importantă este luna februarie, deoarece se construiesc două momente de Lună nouă și unul de Lună plină în Semnul tău zodiacal, oferindu-ți posibilități deosebite de evoluție și progres pe toate planurile vieții. Folosește toată această lună pentru a trasa noi planuri, pentru a te debarasa de situații, persoane sau obiecte care nu îți mai sunt de folos și orientează-te spre noi orizonturi.
Cele patru eclipse care vor avea loc în 2015, pe axele Pești-Fecioară și Balanță-Berbec îți creează efecte în plan financiar, în relațiile cu anturajul apropiat, dar și în plan mental.

Relațiile Vărsătorului în 2015

Relațiile cu anturajul apropiat sunt animate între 20 februarie – 31 martie. Întâlniri, dialoguri, călătorii fie de agrement, fie în scop profesional, toate se amestecă într-un mozaic interesant. Însă pe 28 septembrie, când se va forma o eclipsă totală de Lună în Berbec, este posibil să te hotărăști să renunți la unele relații sau vei încheia activități comune cu aceste persoane începute între 20 februarie și 31 martie.

Relațiile familiale sunt activate mai mult în intervalul 17 martie – 12 mai. Ai spor și succes la treburile gospodărești, în dialogurile cu membrii familie, în a te ocupa de amenajarea sau reamanejarea casei, dar și pentru achiziționarea unor bunuri patrimoniale de valoare. Există și posibilitatea unor conflicte cu unele rude, în special cu cele apropiate, de aceea fii prudent. Spiritul tău revoluționar ar putea fi respins de unii apropiați, iar inițiativele tale domestice înțelese greșit.

Relațiile sentimentale îți vor da ceva de furcă între 12 aprilie și 24 iunie, însă tumultul se evidențiază mai ales în intervalul 19 mai – 11 iunie. Caruselul de evenimente în care vei fi implicat alături de persoana iubită sau de copii este interesant, dar și destul de obositor. Ușor pot apărea disensiuni, discuții aprinse sau chiar conflicte cu efecte pe termen lung. Este posibil să revină în viața ta persoane dragi din trecut, de care nu mai știai nimic. Singurătatea afectivă este prezentă în viața ta pentru o perioadă destul de mare.

Relațiile parteneriale traversează o perioadă importantă, în sensul că se produc schimbări majore, atât în relația cu partenerul de viață, cât și în relațiile de colaborare profesională. Este bine să reevaluezi obiectiv aceste tipuri de relații și să faci corecțiile necesare. O perioadă foarte delicată este cuprinsă între 6 iunie și 8 octombrie, când în special cu femeile pot apărea situații conflictuale. Se vor relua discuții, poate și situații sau acțiuni săvârșite undeva, cândva, care fie au rămas nerezolvate, fie neînțelese. Se recomandă prudență, discernământ și vorbe puține.

Relațiile cu prietenii se vor restructura și ele, însă la nivelul acestui an se vor observa ușor mugurii schimbării fundamentale. Este greu să îți schimbi tu concepțiile, atitudinea față de prieteni, protectori, susținători. Tocmai de aceea planeta Saturn își începe călătoria prin acest segment de viață, pe o perioadă lungă, respectiv doi ani și jumătate, ca să îți ofere suficient timp și experiențe pe măsură, necesare modificărilor mentale în acest sens. Altfel spus, urmează o perioadă lungă în care va fi greu să stabilești clar cine îți este prieten cu adevărat, cine îți oferă susținerea potrivită sau cine te admiră fără interese ascunse. Oricum, nu te mai poți baza pe oamenii care au jucat aceste roluri în viața ta de până acum.

Domeniul profesional

Relațiile cu șefii, poziția ta socială, imaginea publică se îmbunătățesc vizibil, însă în perioada 14 iunie – 13 septembrie se mai rearanjează lucrurile. Este practic tușa finală ce trebuie să echilibreze situația creată în ultimii doi ani și jumătate. De aceea, fii prudent și depune toate eforturile de a-ți consolida locul în cadrul unui domeniu profesional.

Relațiile colegiale sunt bune, doar că în perioada 25 iunie – 8 august se pot ivi pe neașteptate și din te miri ce discuții aprinse și ceva piedici puse, fără intenție conștientă, de către colegi. Tu îndeplinește-ți corespunzător sarcinile de lucru și treci peste nimicnicia altora.
Capitolul financiar se evidențiază în perioada 12 ianuarie – 20 februarie prin obținerea de câștiguri frumușele din munca depusă la serviciu. Însă și cheltuielile vor apărea la fel de repede precum îți vin banii. De reținut ce se petrece în preajma datei de 20 martie, când se va construi o eclipsă parțială de Soare în Semnul Peștilor, pentru că vor apărea posibilități noi de câștig din munca ta.

Evită să te bazezi pe ajutorul material venit de la alții, deoarece predispozițiile astrale indică faptul că o mână îți oferă ceva ce ai nevoie pe moment, însă o altă mână îți va lua înzecit ceea ce ți-a oferit prima mână. În acest sens, o altă dată împortantă este 13 septembrie, la formarea unei alte eclipse parțiale de Soare în Semnul Fecioarei.

Cugetarea anului 2015 pentru Vărsători: „Sfetnici se găsesc cu miile, dar ascultători deloc.” – proverb bengalez, Amita Bhose

HOROSCOP PEȘTI. În 2015, chiar în Semnul tău zodiacal, se produce prima eclipsă parțială de Soare

An important pentru tine, deoarece chiar în Semnul tău zodiacal se produce prima eclipsă parțială de Soare, în preajma datei de 20 martie. După ce lunile ianuarie și februarie îți aduc multă energie, chef de a te ocupa de cât mai multe treburi, ba te implici pe neaștepate și în ale altora, momentul producerii eclipsei îți oferă răgazul și puterea de a te gândi pe îndelete la sensul vieții tale. Este bine să te oprești din vâltoarea vieții și să îți selectezi prioritățile.

Foarte important este și faptul că se ușurează segmentul mental, în special mentalul superior, profund, deoarece Saturn își mută arsenalul în domeniul profesional. Totuși, în perioada 14 iunie – 13 septembrie va mai zăbovi în acest segment al gândirii și comunicării, trasând tușa finală. Probabil că mai trebuie să asimilezi unele valori morale, spirituale sau să mai lucrezi puțin la rafinarea sufletului tău.
De asemenea se pot deschide noi culoare de relaționare cu străinătatea, fie prin călătorii de agrement, fie pentru studii sau lucru în alte țări. Activitățile intelectuale, cele de predare-învățare-evaluare le vei putea face mult mai ușor, însă pe un alt fundament. Disciplinele spirituale, filozofice, religioase, artistice vor intra în sfera ta de interes, abordându-le cu o mai mare deschidere mentală și sufletească.
Sănătatea este vulnerabilă pe sistemul cardiac și circulator, mai ales în lunile ianaurie și februarie, apoi din 6 iunie și până în 8 octombrie există șanse de recidivare a unor afecțiuni ale inimii. De reținut că întregul organism are energie vitală slabă pe tot parcursul anului. Se recomandă odihnă, controale medicale de specialitate și dozarea eforturilor.

Alte trei eclipse ce se vor construi pe parcursul acestui an vor fi pe axa Balanță-Berbec și în Semnul Fecioarei, creându-ți efecte în plan financiar și în relațiile parteneriale.

Relațiile Peștilor în 2015

Relațiile cu anturajul apropiat se vor evidenția în perioada 17 martie – 12 aprilie. Se vor desfășura în parametri buni per total, chiar dacă pe alocuri vor interveni și niscai certuri și conflicte, pentru a colora atmosfera. Călătoriile pe distanțe scurte vor fi frecvente, fie în scop profesional, fie de agrement.

Domeniul gospodăresc și relațiile cu membrii familiei te vor solicita de pe la jumătatea lunii aprilie până la jumătatea lunii iunie. Sunt posibile situații conflictuale în special între 19 mai și 11 iunie, deoarece gândirea și comunicarea vor fi viciate. Totuși, beneficiile acestei perioade constau în faptul că se pot lămuri situații familiale mai vechi, care au rămas cumva neînțelese sau nerezolvate.
Relațiile sentimentale îți vor atrage atenția și eforturile în perioada 8 mai – 8 august. Situații plăcute, altele mai puțin, un amestec interesant de stări, trăiri și emoții. Însă sunt șanse mari de rupturi definitive. Ar fi bine să te gândești serios la acest capitol și să te desprinzi de o relație amoroasă care îți consumă prea multă energie, timp sau resurse materiale.

Relațiile parteneriale îți dau de furcă pe tot parcursul anului. Se întrezăresc schimbări majore, atât în relația cu partenerul de viață, cât și în relația cu partenerii socio-profesionali. Răsturnările de situație zgomotoase pot fi frecvente și când te aștepți mai puțin. Se vor relua discuții sau activități comune cu partenerii, petrecute mai demult. Relațiile cu femeile sunt distorsionate, de aceea fii prudent. Există probabilitatea unui divorț, separări, rupturi de înțelegeri sau de contracte. Nu se recomandă asocieri noi, semnarea unor documente care să te implice pe termen lung, asumarea unor responsabilități incerte. Tot ce ține de relația tu-ceilalți este într-o continuă reformulare pe tot parcursul anului.

În preajma datei de 13 septembrie se va construi o eclipsă parțială de Soare în Semnul Fecioarei, marcând începutul unei etape relaționale. Dacă va continua relația cu partenerul de viață deja cunoscut, ceva tot se schimbă: programul comun de viață sau ritmul relației. În privința colaborărilor profesionale, condițiile lor de desfășurare se vor modifica sau pur și simplu acestea se vor finaliza. Parteneri noi se pot ivi, însă nu prea au șanse de rezistență în timp sau de activități deosebite.

Relațiile cu prietenii continuă în același registru ca și în anul anterior. Puțin probabil să beneficiezi de ajutor real din partea acestor persoane. Este mai bine să păstrezi o distanță sănătoasă și să te bazezi mai mult pe forțele tale.

Domeniul profesional

Ianuarie și februarie îți vor semnala diverse țesături conflictuale, bine ascunse la serviciu. Excesul de zel pe care îl demonstrezi în câmpul muncii va atrage dușmănia colegilor, dar pe undeva admirația șefilor.

Munca este strâns legată de sănătate, de aceea astrele îți creează contexte mai întâi conflictuale la serviciu, pentru a-ți reformula viziunea despre muncă și implicațiile ei. Dacă neglijezi aceste semnale, următoarea etapă va fi apariția neplăcerilor legate de sănătate. Oricum, ambele variante sunt active cel puțin până în preajma datei de 8 octombrie. De aceea ar fi bine ca de bună voie și nesilit de nimeni și nimic să îți dozezi eforturile și să relaționezi respectuos cu personajele din anturajul profesional.

La un moment dat vei avea nevoie și de ajutorul colegilor. Asta, deoarece șefii vor începe să îți dea din ce în ce mai mult de lucru, sarcini dificile, iar plata se va lăsa mult și bine așteptată.

La serviciu se pare că ai mult de lucru. Perioada 6 iunie – 8 octombrie este tensionată, deoarece vei fi nevoit să reiei unele activități profesionale care s-au desfășurat defectuos în trecut. Relațiile colegiale vor fi tensionate, însă fără a mai exista țesătura aceea ascunsă din primele două luni ale anului. Acum totul va fi la vedere și se va putea rezolva discutând deschis.

La capitolul financiar se remarcă două momente importante și anume când se formează câte o eclipsă totală de Lună, prima pe 4 aprilie în Balanță și alta pe 28 septembrie în Berbec. Ambele semnalează câte un final de etapă de câștig, atât din munca ta proprie, cât și de la și prin alții.

Cugetarea anului 2015 pentru Pești: „Unde este apă, acolo sunt și pești.Unde sunt copaci, acolo sunt și păsări.” – proverb bengalez, Amita Bhose

Adauga un comentariu