|marți, iunie 15, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » GREVĂ GENERALĂ pentru 24 de ore în Portugalia: Sindicatele protestează faţă de politica de austeritate
  • Urmareste-ne!

GREVĂ GENERALĂ pentru 24 de ore în Portugalia: Sindicatele protestează faţă de politica de austeritate 

Transportul public şi serviciile publice ar urma
să fie afectate joi de cea de a patra grevă generală
organizată în ultimii doi ani de principalele sindicate,
care vor să protesteze faţă de politica
de austeritate a Guvernului, transmite
AFP, potrivit Agerpres.
„Ne aşteptăm la o participare mare a muncitorilor”, a declarat Armenio Carlos, secretarul general al Confederaţiei Generale a Muncitorilor Portughezi (CGTP), principalul sindicat din Portugalia, care numără aproximativ 500.000 de membri.

Cel de al doilea sindicat din Portugalia, Uniunea Generală a Muncitorilor (UGT), s-a alăturat şi el mişcării de protest, la fel cum a făcut şi la greva generală din luna noiembrie 2011. Greva de joi va fi „un strigăt de revoltă pentru a marca o toleranţă zero faţă de politicile de austeritate ale Guvernului”, a declarat preşedintele UGT, Carlos Silva.

Încetarea lucrului va afecta în special transporturile. Trenurile, garniturile de metrou şi chiar transportul fluvial vor fi oprite, ceea ce ar urma să provoace ambuteiaje serioase în capitala Lisabona. De asemenea, administraţia publică, spitalele şi şcolile vor funcţiona şi ele la ralanti. Sindicatele au programate marşuri de protest în principalele oraşe din Portugalia începând cu ora 13.30 GMT.

Citeste mai departe