|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Grecia, cu un picior în groapă. Eurozona dă ultimatum
  • Urmareste-ne!

Grecia, cu un picior în groapă. Eurozona dă ultimatum 

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii internaţionali s-au prăbuşit luni searagrecia-cu-un-picior-in-groapa-eurozona-da-ultimatum în Bruxelles după ce Guvernul elen a refuzat să accepte cerinţele impuse de creditori, adâncind temerile că ţara se apropie tot mai mult de faliment şi o ieşire din Zona Euro.

Atena a declarat că propunerea Zonei Euro este absurdă şi inacceptabilă şi că în aceste condiţii nu poate exista un acord cu cei 18 parteneri europeni.

Suspendarea discuţiilor legate de programul de salvare financiară a Greciei arată că între cele două tabere rămâne aceeaşi distanţare care a îngrijorat Uniunea Europeană după ce partidul Syriza a câştigat alegerile elene luna trecută. Până la urmă s-a dovedit că nimeni nu e dispus să cedeze, ba chiar a apărut un ultimatum dat Atenei.

Miniştrii de finanţe din Zona Euro au declarat că un ultim summit ar putea avea loc vineri, dar delegaţiei elene i s-a transmis în termeni clari că discuţiile vor reîncepe doar dacă ţara doreşte să îşi extindă programul actual de salvare financiară – un program care prevede o listă de măsuri de austeritate pe care guvernul din Atena a promis că le va respinge, susţine The Guardian.

Cu datorii de peste 300 de miliarde de euro şi cu destule reforme neduse la capăt, Grecia ar vrea o uşurare a poverii, în timp ce Eurozona pledează pentru continuarea în condiţii de stricteţe a planului de asistenţă financiară. Acordul curent expiră la 28 februarie, iar Grecia ar putea să rămână în curând fără bani.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu