|duminică, iunie 13, 2021
Sunteti aici: Home » Casa si gradina » Gradina ta: Plante cu frunze bicolore
  • Urmareste-ne!

Gradina ta: Plante cu frunze bicolore 

Pentru ca suntem pretentioase si nu ne-au mai
placut plantele cu frunze verzi, Mama Natura
a creat unele cu frunzele panasate, verde cu alb.
De multe ori nu ne satisfac sau nu se incadreaza prea bine in decorul camerei plantele al caror frunzis este verde simplu. Trebuie sa stii doar ca plantele care nu au frunzele verzi in totalitate sunt mult mai pretentioase cu lumina.

Asta nu inseamna ca va trebui sa le asezi in prea mult soare, pentru ca acesta le va arde frunzele, dar nici la intuneric nu le place. Va trebui deci sa fii doar putin mai atenta cu ele, dar nu te speria: nu sunt greu de ingrijit. Uite cateva sugestii despre ce plante te-ar putea ajuta sa-ti decorezi camera in alb si verde.

Calatea
Este putin mai fitoasa: nu suporta fumul de tigara si curentul. Ii place sa stea in geam, spre vest. Vrea un sol mai acid si afanat. Fa-i un amestec de scoarta, turba rosie sau pamant de conifere, sfagnum si nisip.

Pteris
Este o feriga care are nevoie de putin mai mult soare si apa. Pamantul sa fie unul afanat, ca la calatea, doar ca inlocuiesti scoarta cu pamant de gradina.

Singonium
Daca ii pui un arac, il va imbraca. Daca o pui intr-un cos suspendat, isi va lasa lastarii in jos. Iubeste caldura si umiditatea. Daca e mai rece, va trebui sa o uzi mai rar. Daca e cald, pulverizeaza-i frunzele cu apa.

Urzica indiana
Creste bine si in gradina, direct in pamant, vara, iar din toamna asaz-o in fata unei ferestre cu expunere S-V. In balcon o poti pune intr-un ghiveci suspendat sau o jardiniera. Se inmulteste din butasii de vara. Indeparteaza-i florile: o impiedica sa creasca. Da-i apa cat sa nu moara de sete.

Alte variante pestrite
Strobilate: cu frunzele verzi cu violet metalizat sau peperomia (Peperomia obtusifolia Variegata), cu frunzele in trei culori: verde, alb si ciclam.