|marți, iunie 25, 2024
Sunteti aici: Home » Sport » Gigi Becali a pierdut marca STEAUA. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este DEFINITIVĂ
  • Urmareste-ne!

Gigi Becali a pierdut marca STEAUA. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este DEFINITIVĂ 

O decizie dată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şI Justiţie este pe caregigi-becali-a-pierdut-marca-steaua-decizia-inaltei-curti-este-definitiva să provoace un veritabil seism la cel mai înalt nivel în fotbalul românesc. ÎCCJ a anulat marca Steaua Bucureşti, înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, astfel că sigla şI palmaresul celui mai galonat club de fotbal din România au revenit în posesia Ministerului Apărării Naţionale.

Decizia este irevocabilă şi inatacabilă, iar, practic, în acest moment, Steaua nu-şi mai poate folosi cele mai de preţ bunuri. Efectele deciziei nu pot fi deocamdată decât anticipate, dar cea mai probabilă variantă este demararea unor negocieri dure între Minister şI actuala conducere a grupării din bulevardul Ghencea. Interesant este că judecătoarea de care se leagă decizia de miercuri a ÎCCJ este Livia Stanciu, nimeni alta decât cea care l-a condamnat la închisoare cu executare pe patronul Stelei, Gigi Becali, în mai 2013, în celebrul dosar al schimburilor de terenuri. Acum, magistrata i-a mai aplicat o lovitură dură latifundiarului din Pipera, care, în cel mai bun caz, l-ar mai putea deposeda de o importantă sumă de bani.

Versiunea logică a lui Dragomir
Majoritatea oamenilor din fotbal anticipează că, în ciuda versiunilor legate de apariţia unei echipe a Ministerului, cele două părţi care s-au judecat pentru sigla şI palmaresul Stelei se vor aşeza în curând la masa negocierilor. Din câte se pare, MApN nu are forţa de a susţine o echipă de un asemenea calibru şI cu cheltuieli foarte mari, iar decizia ÎCCJ nu poate aduce decât un important beneficiu financiar pentru minister. Cu alte cuvinte, MApN ar urma să primească o sumă de bani destul de mare de la patronul FC Steaua, Gigi Becali, în schimbul păstrării valoroasei mărcii. “Se judecă de multă vreme. Problema e că Gigi nu a vrut să plătească atât cât i-au cerut ăia. În 2004 nu au revendicat cei de la clubul sportiv, dar acum o revendică. El i-a deranjat atunci pe generalul Zisu, pe miniştrii care au fost atunci, iar aceia s-au ţinut de el. MApN cred că îşi face echipă şi va juca în judeţ şi urmăresc să vândă sigla cu un milion sau două. Acum că e Steaua mea sau Steaua ta, palmares, lumea vine să îl vadă pe Sânmărtean, pe Chipciu, pe Prepeliţă. Băi, fraţilor, e altceva, mânca-v-aş pălăriile voastre. Lumea vrea să vadă jucătorii, nu sigla Steaua. Lumea trebuie să înţeleagă că Gigi e şantajat acum şi că nu are bani să plătească. E exagerată treaba asta, pentru că Becali a plătit foarte multă chirie la stadionul acela pe care nu l-au făcut ei. A băgat bani mulţi în el, nu au făcut nimic cei de la MApN. Nu cred că au dreptate, dar în ţara asta mai e dreptate? E o hotărâre definitivă şi irevocabilă şi nimeni nu o poate întoarce, doar să cumpere din nou denumirea”, a declarat, ieri, Dragomir.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu