|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Găman și Nagy, arestaţi preventiv de ÎCCJ. Acuzațiile sunt luare de mită, uz de fals și spălare de bani
  • Urmareste-ne!

Găman și Nagy, arestaţi preventiv de ÎCCJ. Acuzațiile sunt luare de mită, uz de fals și spălare de bani 

Secretarul general în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Virgil Gămangaman-i-nagy-arestati-preventiv-de-iccj-acuza-iile-sunt-luare-de-mita-uz-de-fals-i-spalare-de-bani şi secretarul de stat în MADR la data faptelor Nagy Peter Tamas au fost arestaţi preventiv vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Ei sunt acuzaţi de luare de mită, instigare la uz de fals, la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la spălare de bani.

Alături de cei doi au fost arestaţi preventiv şi administratorii unor societăţi comerciale, Claudiu Vasilescu şi Zoltan Jozsef Haller, pentru complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Decizia poate fi contestată de cei patru la Completul de 5 judecători al ÎCCJ.

DNA susţine că, în octombrie 2014, cu ocazia organizării unor evenimente agricole, Virgil Găman şi Nagy Peter Tamas, în contextul îndeplinirii unui act ce intra în atribuţiile lor de serviciu, au pretins de la persoane din conducerea firmei organizatoare suma de 40.000 euro.

‘Această sumă de bani, ce reprezenta o parte din valoarea de 414.160 euro a contractului, încheiat între firma organizatoare, în calitate de prestator, şi MADR, în calitate de beneficiar, urma să fie virată către cei doi inculpaţi prin intermediul unei firme agreate de aceştia.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu