|luni, iunie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Frații Kouachi – trimiși de Al Qaida. Amedy Coulibaly aparținea grupării jihadiste Stat Islamic – presă
  • Urmareste-ne!

Frații Kouachi – trimiși de Al Qaida. Amedy Coulibaly aparținea grupării jihadiste Stat Islamic – presă 

Unul dintre teroriştii care au comis masacrul de miercuri de la Charlie Hebdo soldatfra-ii-kouachi-trimi-i-de-al-qaida-amedy-coulibaly-apar-inea-gruparii-jihadiste-stat-islamic-presa cu 12 morţi, Cherif Kouachi, a declarat că a fost trimis şi finanţat de Al Qaida din Yemen, în timp ce autorul luării de ostatici vineri de la magazinul evreiesc din Paris a spus că se supune grupării radicale islamiste Statul Islamic, informează Xinhua şi EFE.

Cherif Kouachi a sunat vineri dimineaţă la postul de televiziune francez BFMTV, imediat după ce, împreună cu fratele său Said, au luat un ostatic şi s-au adăpostit într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy – Charles de Gaulle. Postul francez de televiziune a menţionat că nu a difuzat acest mesaj deoarece nu a vrut să interfereze cu operaţiunile forţelor de securitate, scrie Xinhua.

Totodată, autorul luării de ostatici din magazinul evreiesc din Paris, Amedy Coulibaly, a sunat la acelaşi post de televiziune, cu puţin înainte de a fi ucis de forţele de intervenţie, şi a declarat că se supune ‘califului Statului Islamic’, Abu Bakr al Bagdadi, informează EFE.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu