|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Externe » Franţa: Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, menţinut la nivel maxim
  • Urmareste-ne!

Franţa: Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, menţinut la nivel maxim 

Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, ridicat miercuri la nivelul său celFranţa Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, menţinut la nivel maxim mai ridicat, este menţinut pentru următoarele săptămâni şi va fi consolidat după atacurile din ultimele zile, a anunţat sâmbătă ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

”Suntem expuşi riscurilor, ţinând cont de context. Este aşadar important ca planul Vigipirate, al cărui nivel a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri speciale în restul ţării, trebuie să fie consolidat în cursul săptămânilor viitoare”, a precizat Cazeneuve la finalul unei reuniuni de criză desfăşurate sâmbătă la Palatul Elysée, sediul preşedinţiei franceze.

Oficialul francez a adăugat că au fost date toate dispoziţiile pentru asigurarea securităţii la marşul ce va avea loc duminică la Paris în memoria victimelor atentatelor teroriste din ultimele zile, marş la care vor participa preşedintele François Hollande şi numeroşi lideri străini. Peste un milion de persoane sunt aşteptate la manifestaţia ce vizează reafirmarea libertăţii şi a democraţiei.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu