|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Locale » FOSTUL DIRECTOR AL APIA SATU MARE, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA
  • Urmareste-ne!

FOSTUL DIRECTOR AL APIA SATU MARE, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție FOSTUL DIRECTOR AL APIA SATU MARE, TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA
– Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea
în judecată a inculpatului PINTEA VIOREL,
fost director la AGENȚIA DE PLĂȚI ȘI INTERVENȚIE
PENTRU AGRICULTURĂ (APIA) Satu Mare,
în sarcina căruia s-au reținut 3 infracțiuni de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel, în calitate de director al APIA – Satu Mare, a pretins, în etape diferite, de la doi denunțători (fermieri), suma de 40.500 euro din care a primit 5.500 euro, 3.000 lei și bunuri în valoare de 36.000 lei.
În schimbul acestor sume de bani și bunuri, inculpatul și-a încălcat atribuțiile de serviciu constând, fie în nedispunerea unor controale la activitățile agricole ale acestora, fie în sprijin la obținerea cu mai multă ușurință a subvențiilor.
La data de 24 noiembrie 2013, inculpatul Pintea Viorel a primit de la unul dintre denunțători suma de 3.000 euro din banii pretinși, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În cauză, în vederea confiscării, s-a dispus indisponibilizarea și sechestrarea următoarelor sume de bani: 36.000 lei, 9.652 lei și 600 USD, ce au fost consemnate la o unitate bancară, la dispoziția DNA – Serviciul Teritorial Oradea, Biroul Satu Mare, urmând ca instanța să dispună asupra acestui sechestru asigurător.
La instrumentarea cauzei, procurorii au colaborat cu ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) și au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Satu Mare.

Adauga un comentariu