|marți, iulie 23, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Flutur: Premierul comunist Petru Groza şi cel socialist Ponta au naţionalizat proprietăţile
  • Urmareste-ne!

Flutur: Premierul comunist Petru Groza şi cel socialist Ponta au naţionalizat proprietăţile 

Flutur susţine, într-un comunicat de presă, că prin
angajarea răspunderii Guvernului pe Legea restituirii
proprietăţilor se constată că după 65 de ani,
oamenii sunt supuşi unei a doua naţionalizări,
marca USL, după prima naţionalizare, marca PCR,
din 11 iunie 1948.

„Aceasta este similitudinea dintre Petru Groza, premierul comunist şi Victor Ponta, premierul socialist. Concluzia este una simplă: lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba”, spune Flutur.

El adaugă că PDL este singurul partid, la ora aceasta, care apără drepturile proprietarilor, al oamenilor, în România, în calitatea lui de singur partid de centru-dreapta din ţară, acesta fiind şi motivul pentru care PDL a contestat legea restituirii proprietăţilor la CCR, pe motive de fond şi de procedură.

Gheorghe Flutur subliniază că proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea privind restituirea imobilelor naţionalizate de comunişti, „vinde românilor iluzii” şi nu are soluţii, dar mai ales oferă românilor „puncte în loc de bani”.

Totodată, liderul PDL arată că, după opinia guvernului socialist Ponta, orice persoană care a cumpărat drepturi litigioase asupra unui imobil, casă sau teren „este considerată de rea-credinţă, infractor, samsar imobiliar”.

„Legea asumată de către Guvernul socialist al lui Victor Ponta este profund nedreaptă şi neconstituţională întrucât amână acordarea de bani până în 2024, amână punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti şi îi amăgeşte pe români cu acordarea de puncte”, a mai arătat Flutur.

PDL a depus, luni, la Curtea Constituţională contestaţia în privinţa Legii imobilelor pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Adauga un comentariu