|vineri, decembrie 8, 2023
Sunteti aici: Home » Timp liber » Fii cu un pas inaintea barbatilor
  • Urmareste-ne!

Fii cu un pas inaintea barbatilor 

Gandeste-te ca biroul in care tocmai te-ai angajat este plin de barbati. Probabil ti-ai petrece tot timpul uitandu-te in tavan sau la podea in timp ce ei discuta chestii barbatesti si fac tot felul de glume nesarate. Exista multe domenii de lucru in care femeile sunt in minoritate si acestea includ: sectorul bancar si cel de afaceri, politie, armata, Parlament. Deci daca esti o femeie care lucreaza printre barbati, tu cum te descurci?
Acestea sunt sfaturile noastre:
1. Fii tu insuti. Nu trebuie sa fii mai virila decat barbatii si nici nu ar trebui sa faci prea mult pentru a-ti juca rolul feminin. Gandeste-te la calitatile-cheie pe care le aduci jobului si concentreaza-te pe utilizarea acestora pentru dezvoltarea stilului propriu.
2. Nu-ti fie frica sa recunosti faptul ca femeile si barbatii au tendinta de a aborda diferit sarcinile. Femeile au calitati mai bune de manager si inclinatii spre lucruri soft. Cunoaste-ti foarte bine punctele forte si gaseste modalitati de a face lucrul la care esti cea mai buna.
3. Dati tot ce aveti mai bun atunci cand sunteti la locul de munca si mergeti acasa la sfarsitul programului de lucru. Nu te lasa tarata intr-o cultura de pierdere a timpului dupa orele de serviciu. Acest lucru este mai usor de zis decat de facut avand in vedere ca toti colegii sunt barbati care oricand sunt gata sa te tina de vorba sau sa te indrume sa mergi cu ei dupa serviciu. Serviciul nu este viata ta.
4. Nu le permite oamenilor sa te puna in rolurile traditionale ale sexului feminin. De exemplu in cadrul intalnirilor, daca esti singura femeie de acolo nu-i lasa pe ei sa presupuna ca tu vei turna cafeaua. In general, asigura-i ca au limite clare. Fii de folos dar nu intr-atat cat sa profite de bunatatea si spiritul tau colegial.
5. Nu-ti cere scuze pentru coporamentul tau. Daca colegii tai de sex masculin actioneaza in mod necorespunzator nu le cauta scuze. Fii asertiva si confrunta problemele intr-un mod preofesional si non-agresiv.
6. Gaseste-ti un model sau un mentor. Uita-te la femeile care au succes in compania sau organizatia in care lucrezi si munceste asa cum au facut-o si ele. Daca este posibil, fa-o mentorul sau antrenorul tau.
7. Alaturati-va unui grup. Nu trebuie sa fii solitara ci sa nu ratezi oportunitatile de a intalni oameni cu o gandire open minded dinafara locului tau de munca, indiferent daca sunt femei sau barbati. Lucrul acesta iti va da sansa sa inveti din experientele altor oameni si sa discuti probleme pe care nu ai vrea sa le dezbati la locul tau de munca.
Daca esti o femeie de succes intr-un mediu de lucru dominat de barbati trebuie sa cunosti foarte bine comportamentul si gandirea lor pentru a sti cum sa actionezi in orice fel de situatie cu care acestia te-ar putea surprinde.

Adauga un comentariu