|duminică, septembrie 26, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » FALSIFICATORI TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ
  • Urmareste-ne!

FALSIFICATORI TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii
Organizate Satu Mare, sub directa coordonare
a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare,
au finalizat cercetările în cazul destructurării
unei grupări organizate, cu preocupări infracţionale
pe linia criminalităţii informatice.

Procurorii au emis în cauză rechizitoriu cu propunere de trimitere în judecată a unui număr de 6 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat ori aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, precum şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată.

Gruparea infracţională a fost destructurată la finele lunii ianuarie a.c., în urma a 14 percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Satu Mare de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare – B.C.C.O. Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare. Acţiunile au fost derulate cu suportul de specialitate al S.R.I., D.I.P.I., al poliţiştilor Serviciului de Acţiuni Speciale şi al criminaliştilor din cadrul I.P.J Satu Mare.
De asemenea, la momentul respectiv au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere pentru membrii grupării. În urma percheziţiilor s-au ridicat 16 laptop-uri, 4 calculatoare, 5 hard-disk-uri, 30 de telefoane mobile, 47 cartele de telefonice precum şi echipamente electronice confecţionate artizanal în scopul desfăşurării unor activităţi de skimming.