|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » EXPOZIŢIE LA CASTELUL KAROLYI DIN CAREI
  • Urmareste-ne!

EXPOZIŢIE LA CASTELUL KAROLYI DIN CAREI 

Peste 100 de careieni au răspuns invitației
Direcției de Cultură, Sport și Turism a municipiului
Carei care organizat duminică, 18 august 2013,
de la ora 12.30, în Sala de Expoziții a Castelului  Károlyi
din Carei, vernisajul expoziției asociației culturale
„Provinciart”.

Fiind una dintre cele mai importante asociații culturale din zonă, asociația Provinciart care numără zece membri, promovează activitățile culturale regionale de calitate și organizează cu regularitate expoziții de artă plastic și fotografică.
În cadrul expoziției de la Carei au fost expuse lucrări ale artiștilor plastici și fotografilor: Stefan Gnandt, Gui Demeter, Lázin Csaba, Lendvay Zoltán, Virginia Pișcoran, Franz Ritzmann, Stonawski Tamás și a regretatului Vasile Vénig Lászlo. La vernisaj au fost prezenți atât artiștii cu domiciliul în Carei, dar și cei ce trăiesc în Ungaria și Germania.
Evenimentul a fost deschis de primarul municipiuli Carei, Eugen Kovacs, care a felicitat artiștii pentru expoziție, asigurându-I totodată de sprijinul autorităților locale.
Au luat cuvântul apoi Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură și Kiss Zita, referent al Centrului Cultural, care au subliniat importanța  acestei expoziții pentru comunitatea locală și au vorbit despre artă, pictură și fotografie în actualul context, mulțumindu-le artiștilor pentru tot ce au făcut pentru municipiul Carei și pentru cultura județului.
Fiecare expozant a donat o lucrare Centrului de îngrijire și asistență a persoanelor cu handicap mental Sf. Ana din Carei, instituție a cărui reprezentat, Szeibel Maria Tunde, le-a mulțumit pentru acest gest umanitar.
Evenimentul a cuprins și un moment muzical pregătit de prof. Szucs Jozsef și elevul său Ujfalusi Nicolae. Vizibil emoționați, expozanții au mulțumit pentru primirea călduroasă și pentru numărul mare de participanți la vernisaj. Manifestarea s-a încheiat cu o recepție unde s-au depănat numeroase amintiri.
Expoziția va fi putea fi vizitată timp de două săptămâni, după programul de vizitare a Castelului Karolyi.