|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Noutati » EXISTA VIATA PE MARTE. Cum comenteaza un savant de la Harvard descoperirea robotului Curiosity
  • Urmareste-ne!

EXISTA VIATA PE MARTE. Cum comenteaza un savant de la Harvard descoperirea robotului Curiosity 

Descoperirea prezentei metanului pe Marte, rod al actiunilor de explorareexista-viata-pe-marte-cum-comenteaza-un-savant-de-la-harvard-descoperirea-robotului-curiosity ale robotului Curiosity, a aprins imaginatia tuturor celor care spera din toate puterile ca n-am fi singurele vietati aruncate in sistemul nostru solar.

Existenta vietii pe Marte nu pleaca de aceasta data de la vreo ipoteza care sa fie utopica. Din cate se cunoaste, metanul poate proveni din doua surse, fie produs de viata, fie de miscari geologice.
Cum pe Marte, din datele culese de robotii care au explorat planeta pana acum, nu s-a evidentiat existenta unor miscari geologice, si cum nivelul procentului de metan descoperit este variabil, concluzia poate fi ca exista o singura cauza: viata.

Savantul Jonathan McDowell, de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, considera descoperirea extrem de interesanta, dar manifesta scepticism in a se declara total de acord cu faptul ca aceasta indica prezenta vietii pe Planeta „Rosie” .
“Metanul spune ceva despre istoria unei planete, dar nu este neaparat o proba absolut nedemontabila a existentei vietii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu