|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Care este programul elevilor de clasa a VIII-a
  • Urmareste-ne!

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015. Care este programul elevilor de clasa a VIII-a 

Elevii şi preşcolarii vor intra de vineri în vacanţa de vară, potrivit calendarului aprobat de MECŞ. evaluarea-nationala-2015-care-este-programul-elevilor-de-clasa-a-viii-a
Absolvenţii claselor a VIII-a care au intrat cu o săptămână mai devreme în vacanţă vor susţine prima probă a evaluării naţionale, cea la limba şi literatura română, pe 22 iunie.

Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine evaluarea la limba maternă pe 23 iunie 2015.

Ultima probă, cea la matematică, va fi susţinută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeaşi zi, în intervalul 16,00-20,00, se vor depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27-29 iunie.

Rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4-8 iulie.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu