|vineri, decembrie 1, 2023
Sunteti aici: Home » Timp liber » Esti prea stresat? Iata care este cea mai eficienta terapie anti-stres pentru adulti
  • Urmareste-ne!

Esti prea stresat? Iata care este cea mai eficienta terapie anti-stres pentru adulti 

esti prea tresatDin ce in ce mai multi adulti au decis sa isi achizitioneze carti de colorat! Ce ii motiveaza oare sa practice o activitate specifica celor mici?

Coloratul este inclus in traditia budista si hindusa sub forma desenelor sacre – detaliatele „mandala”. Astfel, nu ar trebui sa ne socheze faptul ca si oameni in toata firea se bucura de aceasta activitate relaxanta, care favorizeaza creativitatea si concentrarea.

Adultii carora le place sa coloreze si specialistii care s-au ocupat de aceasta problema afirma ca cine coloreaza se bucura de calm, seninatate si relaxare, uitand astfel necazurile vietii zilnice. Coloratul ajuta la combaterea stresului, depresiei, anxietatii si a insomniei.

El stimuleaza latura creativa, fara sa fie necesara stapanirea unei tehnici artistice sofisticate. In plus, participa la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditatie. Este o activitate solitara sau familiala, in functie de dorintele momentului.

Pe internet exista site-uri care propun desene ce pot fi copiate si apoi colorate, majoritatea cu personaje de basm sau din cele mai populare filme.

Adauga un comentariu