|joi, septembrie 23, 2021
Sunteti aici: Home » Externe » Este SINGURUL COPIL DIN LUME care are această boală! Cu ce a fost diagnosticată o fetiţă de 7 ani din Ţara Galilor
  • Urmareste-ne!

Este SINGURUL COPIL DIN LUME care are această boală! Cu ce a fost diagnosticată o fetiţă de 7 ani din Ţara Galilor 

O fetiţă din Ţara Galilor a devenit primul copil din
lume diagnosticat cu două tipuri de leucemie.
La numai 7 ani, micuţa Lauryn Robinson suferă
de leucemie limfatică acută şi de limfomul
non-Hodgkin, potrivit Daily Mail.


Medicii care o tratează pe fetiţă trebuie să fie foarte atenţi în administrarea tratementului, mai ales că nu s-au mai confruntat până acum cu un astfel de caz.

„Nu auzisem niciodata despre dublă leucemie. Boala fiicei mele este atât de rară încât medicii sunt depăşiţi de situaţie. Ei se consultă la fiecare cu experţi din lumea întreagă pentru că nu au mai văzut aşa ceva la un copil până acum”, a spus mama fetiţei.

Până în luna martie a acestui an, Lauryn nu a avut nicio problemă de sănătate, însă părinţii ei au decis îi facă analize după ce au observat că faţa fiicei lor a început să se umfle.

În urma testelor, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie limfatică acută, boală ce afectează sute de copii în fiecare an.

Însă chimioterapia nu i-a făcut bine fetiţei şi, după un alt set de analize, medicii au descoperit că micuţa suferă şi de limfomul non-Hodgkin.

Părinţii sunt în permanenţă alături de fiica lor. Ei se roagă ca un donator de măduvă compatibil să apară cât mai curand. Este singura şansă pentru ca fata să se simtă mai bine şi să învingă cumplita boală.

Citeste mai departe