|joi, septembrie 21, 2023
Sunteti aici: Home » Interne » Elicopter militar cu zece persoane la bord, PRĂBUŞIT în Sibiu. Opt militari au murit. Supravieţuitorii, preluaţi de SMURD (VIDEO)
  • Urmareste-ne!

Elicopter militar cu zece persoane la bord, PRĂBUŞIT în Sibiu. Opt militari au murit. Supravieţuitorii, preluaţi de SMURD (VIDEO) 

UPDATE 14:15 – Primul militar rănit în accidentul de elicopter elicopter-militar-cu-zece-persoane-la-bord-prabusit-in-sibiu-opt-militari-au-murit-supravietuitorii-preluati-de-smurd-videodin judeţul Sibiu, care a supravieţuit, a ajuns la UPU SMURD Târgu Mureş cu elicopterul, având arsuri pe o suprafaţă mare din corp.

‘Pacientul a ajuns de două minute în serviciul de urgenţă adus de elicopter. Este stabil hemodinamic este intubat, sedat, relaxat deci pus pe aparate pentru că are o suprafaţă arsă destul de extinsă. Şi pentru asta noi l-am adormit, sedat şi relaxat ca să nu simtă această durere. La locul accidentului a fost conştient iniţial. Imediat intră în CT pot să vă spun şi alte diagniostice şi leziuni’, a declarat dr. Emilia Turuţ, medic şef de gardă la UPU SMURD.

Cel de-al doilea militar care a supravieţuit accidentului va ajunge la Târgu Mureş cu o ambulanţă specială.

UPDATE 13:00 – Ministerul Apărării anunță, într-un comunicat, că elicopterul militar IAR-330 PUMA s-a prăbușit în jurul orei 10.40, pe raza localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului, la faţa locului s-a deplasat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, însoţit de o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene.

UPDATE 12:25 – Reprezentanții Inspectoratului de Urgență anunță că în elicopter se aflau zece persoane, opt dintre acestea pierzându-și viața. Ceilalți doi militari sunt transportați la Urgență, cu arsuri. Deocamdată nu au fost date informații referitor la starea celor doi. Epava elicopterului a fost găsită în satul Ștejărișu, care aparține de comuna Iacobeni.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, se deplasează spre locul prăbușirii. Zona respectivă nu este acoperită de nicio rețea de telefonie mobilă. Apar și primele ipoteze care ar fi dus la producerea accidentului. Prima susține că unul din motoarele elicopterului a luat foc, iar cea de-a doua invocă o eroare umană, amplificată de condițiile meteo.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu