|luni, mai 20, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Elena Udrea, citată la DNA. Procurorii pot dispune reţinerea fostului ministru
  • Urmareste-ne!

Elena Udrea, citată la DNA. Procurorii pot dispune reţinerea fostului ministru 

Deputatul Elena Udrea a fost citată telefonic la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie,elena-udrea-citata-la-dna-procurorii-pot-dispune-retinerea-fostului-ministru fiind aşteptată să ajungă astăzi, după ora 11:00. Procurorii îi vor aduce la cunoştinţă fostului ministru învinuirile aduse în dosarele Microsoft şi Gala Bute şi pot dispune reţinere Elenei Udrea.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, noaptea trecută, toate cele șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatului Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în dosarela „Gala Bute” și „Microsoft”.

În prima cerere, procurorii anticorupție au solicitat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, pentru abuz în serviciu cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 „pentru” și 49 „împotrivă”.

În cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputaților încuviințarea extinderii începerii urmăririi penale, pentru luare de mită, și a arestării preventive în dosarul „Gala Bute”, pe numele fostului ministru al dezvoltării regionale și turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobată cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”, iar cea de-a doua, cu 219 voturi „pentru” și 102 voturi „împotrivă”.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu