|duminică, august 1, 2021
Sunteti aici: Home » Locale » EDUCAŢIE ÎN MIJLOCUL NATURII
  • Urmareste-ne!

EDUCAŢIE ÎN MIJLOCUL NATURII 

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare
a organizat un curs de formare de educației ecologică
pentru pedagogi din Satu Mare și din microregiunea
Csengersima . Prin intermediul cursului participanții
au avut oportunitatea de a însuși teoria
și practica școlii în aer liber.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Arca lui Noe – Școala în natură” care este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 și este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea celor două state membre participante Ungaria și România. În proiect trei organizații cooperează, care sunt Asociația PAX, Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare și Asociația de Utilitate Publică pentru Csengersima (Csengersimáért Közhasznú Egyesület) în calitate de lider de proiect.
Prin intermediul cursului a fost prezentat procesul de formare și prezentul școlii în natură, s-a discutat despre beneficiile și efectele acestuia în dezvoltarea stilului de viață eco-conștient. Cei prezenți au avut prilejul să învețe despre metodologia învățământului de acest tip, pe care au practicat prin intermediul unor activități interactive. Au făcut cunoștință cu jocuri cu care pot educa copiii într-un mod distractiv, interactiv și empiric în cunoașterea, iubirea și conservarea naturii.
Participanții au petrecut o zi în Ariile Protejate „Râul Tur”, au vizitat lacul Călinești-Oaș, unde au observat păsările din zonă. Au vizitat poteca tematică Bubo și valorile naturale din zona Turulung-Vii.
Prin intermediul cursului pedagogii au însușit informații și metode aplicabile în activitățile de educație ecologică. La sfârșitul cursului participanții au preluat un material didactic elaborat de SCA – Satu Mare. Scopul publicației este furnizarea unor idei și metode practice în activitățile de educație ecologică pedagogilor din cele două județe de la frontieră.