|miercuri, iulie 24, 2024
Sunteti aici: Home » Politic » Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu au rămas fără imunitate
  • Urmareste-ne!

Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu au rămas fără imunitate 

UPDATE 14:00 – Senatorii au avizat, în şedinţa plenului,ecaterina-andronescu-si-serban-mihailescu-au-ramas-fara-imunitate începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Şerban Mihăilescu, cercetat în dosarul licenţelor IT.

Senatorii au votat, cu 77 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi un vot anulat raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului Şerban Mihăilescu.

UPDATE 13:00 – Ecaterina Andronescu a rămas fără imunitate în urma unui vot foarte strâns. 73 de senatori au votat „PENTRU” şi 72 „ÎMPOTRIVĂ”. Ecaterina Andronescu a declarat, în plenul Senatului, că numele său nu avea ce căuta în dosarul Microsoft, deoarece în perioadele în care s-au achiziţionat aceste licenţe nu era ministru al Educaţiei.

„Cred că Justiţia din România trebuie să facă dreptate celor care nu pot fi dovediţi faptic că sunt vinovaţi de infracţiunile menţionate în referatul pe care DNA l-a trimis către Comisia juridică. Dosarul, aşa cum vă este cunoscut, se numeşte Microsoft. El se referă la cumpărarea licenţelor Microsoft pentru computerele din Educaţie sau din alte ministere care aveau asemenea computere. Licenţele s-au cumpărat în anii 2004, în noiembrie 2009 şi în 2011, adică în perioadele în care eu nu eram ministrul Educaţiei. Nu există niciun document în care eu să fi pus un aviz favorabil sau pe care eu să-l fi aprobat. Numele meu nu avea ce căuta în dosarul numit licenţele Microsoft”, a spus Andronescu.

„Regret enorm situaţia aceasta extrem de nefericită pentru mine că ocup timpul Senatului cu acest eveniment. Nu vă cer să mă apăraţi prin votul dumneavoastră, pentru că am gândit în toată activitatea mea profesională, în modul în care mi-am condus această activitate profesională şi am răspuns responsabilităţilor cu care am fost însărcinată în anumite perioade de timp cu onestitate”, le-a spus Andronescu senatorilor în plen.
…………………………………………

Senatul are pe ordinea de zi solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Şerban Mihăilescu şi a Ecaterinei Andronescu. Votul va fi secret, cu bile. Comisia juridică din Senat a dat marţi raport de admitere privind solicitarea DNA de declanşare a procedurilor în acest sens.

Potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres, raportul a avut 8 voturi pentru, unul împotrivă şi o abţinere.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis marţi Senatului copiile celor 4 volume cu actele de urmărire penală în cazul senatorilor Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu în dosarul licenţelor IT.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu