|joi, septembrie 16, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Ecaterina Andronescu: PSD are lideri care pot decide privind candidatul la preşedinţie
  • Urmareste-ne!

Ecaterina Andronescu: PSD are lideri care pot decide privind candidatul la preşedinţie 

Partidul Social Democrat are lideri care pot decide ecaterina-andronescu-psd-are-lideri-care-pot-decide-privind-candidatul-la-presedintie
privind candidatul la președinție, a declarat duminică
senatorul Ecaterina Andronescu, referindu-se
la opinia formulată de președintele Traian Băsescu
că PSD va avea propriul candidat la alegerile
prezidențiale.
„Eu sunt membru al PSD și cunosc care ne sunt structurile și cum se iau deciziile. Mă bucur că domnul președinte are grijă de Partidul Social Democrat, dar eu cred că are PSD liderii care pot decide și oamenii care să îi urmeze pe lideri. Deocamdată noi avem o hotărâre luată într-un congres și ea nu poate fi schimbată decât într-un forum similar, adică într-un congres al partidului. Dar, sigur, domnul președinte este în opinia mea purtătorul de mesaje pentru alți potențiali candidați din alte zone politice și trebuie să îi respectăm până la urmă opțiunea, deși din poziția de președinte, potrivit Agerpres.

Întrebată de jurnaliști dacă declarația șefului statului se pliază și pe ceea ce s-a spus de către oameni din PSD că și-ar dori și electoratul acestui partid un candidat propriu la prezidențiale, Ecaterina Andronescu a răspuns că nu exclude acest lucru, dar că nu poate discuta dorințe. „Noi putem discuta decizii pe care partidul le-a luat prin structurile pe care le are și în conformitate cu statutul”, a precizat senatorul social-democrat.

Ecaterina Andronescu este de părere că trebuie să se țină cont de așteptările cetățenilor. „Cred că trebuie să ne uităm cu ochii larg deschiși la ceea ce așteaptă oamenii de la noi. Este mult mai important să răspundem la întrebarea cum facem față acestor așteptări ale oamenilor, în ce măsură putem prin lucrurile pe care noi le facem împreună cu PNL să nu-i dezamăgim și să ne menținem electoratul, pentru că dacă ne uităm numai la interesele strict politice ale unui partid sau ale altuia eu cred că nu facem decât să îndepărtăm electoratul de noi și mă întreb unde ne vor fi votanții”, a menționat senatorul PSD.

Citeste mai departe