|marți, septembrie 21, 2021
Sunteti aici: Home » Interne » Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante)
  • Urmareste-ne!

Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante) 

Chiar de acum două luni, când s-a produs
dubla-crimă de la Meriş, din judeţul Mehedinţi,
opinia publică a fost şocată de cele întâmplate.

Rechizitoriul procurorilor de trimitere în judecată a celor patru criminali relevă detalii uluitoare despre modul de operare al autorilor. Criminalii erau consumatori de etnobolatince şi au ucis pentru droguri, iar pentru fapta lor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere prin incendiere şi profanare de cadavre, procurorii vor să ceară închisoarea pe viaţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au finalizat rechizitoriu şi au dispus trimiterea în judecată a numiţilor Mînea Florin Claudiu, Ionescu Dragoş, Bălan Mihai Dorin şi Drăgoi Bogdan, ultimul fiind minor, pentru dubla crimă săvârşită în localitatea Meriş din judeţul Mehedinţi.
În primul rând, s-a stabilit că toţi cei incriminaţi sunt consumatori de droguri şi nu era prima dată când tranzacţionaseră etnobotanice de la victime.

Crima, pusă la cale la o cafea

Cu un an în urmă de producerea omorului, minorul Bogdan Drăgoi şi Florin Claudiu Mînea l-au cunoscut, prin intermediul unei tinere din Motru (care la 16 ani devenea “minora porno” după ce cu ea apăruse pe piaţa un filmuleţ cu scene deocheate), pe Ionuţ Ulăreanu, în vârstă de 28 de ani din Filiaşi. El se ocupa de mai mult timp cu vânzarea de substanţe etnobotanice, în zonele Motru, Strehaia şi Drobeta Tr. Severin. De la acesta, în perioada 2012 – 27.05.2013, cei doi inculpaţi au cumpărat, în repetate rânduri, substanţe etnobotanice.

În 27.05.2013, ziua crimei, în jurul orelor 16,00 – 17,00, inculpaţii s-au întâlnit în faţa blocului unde domicilia unul dintre ei şi, în timp ce consumau cafea, s-au hotărât să procure substanţe etnobotanice. Pentru că nu aveau bani au convenit să-i ceară dealer-ului din Filiaşi să le aducă substanţe etnobotanice, urmând să se întâlnească în afara oraşului Motru unde puteau să să-l agreseze pe bărbat pentru a-i lua substanţele fără să plătească.

Minorul a cerut întâlnirea

Bogdan Drăgoi a fost cel care i-a dat telefon traficantului şi i-a solicitat să-i aducă în seara respectivă, în oraşul Motru, substanţe etnobotanice în valoare de 2000 lei. După ce au stabilit un plan de acţiune, criminalii au băut o sticlă de vişinată şi s-au deplasat în zona gării, pe digul de protecţie al râului Motru, în vederea identificării locului de întâlnire cu traficantul. La ora 23,00, minorul a fost cel care a plecat să se întâlnească cu bărbatul, iar ceilalţi trei inculpaţi, după ce s-au înarmat cu o cheie franceză, alta metalică fixă şi un picior de scaun, s-au deplasat în punctul “Rîpa” situat între podul peste râul Motru şi satul Rîpa.

Citeste mai departe