|miercuri, septembrie 27, 2023
Sunteti aici: Home » Locale » Drogurile au tot mai mare priză la tinerii sătmăreni
  • Urmareste-ne!

Drogurile au tot mai mare priză la tinerii sătmăreni 

Chiar dacă nu au putut preciza cu exactitate cu cât, reprezentanţii Centrului de Prevenire,Drogurile-au-tot-mai-mare-priză-la-tinerii-sătmăreniEvaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Satu Mare au afirmat că, an de an,creşte numărul consumatorilor de substanţe halucinogene în judeţ.

Aceştia au afirmat ieri, în cadrul şedinţei Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), că a fost elaborată o strategie pentru combaterea fenomenului, însă activitatea de prevenire şi consiliere a Centrului este serios afectată de lipsa unui spaţiu adecvat unde să-şi desfăşoare activitatea.

Lunar, câte doi-trei intoxicaţi la Urgenţe
Coordonatorul CPECA, asistentul social Camelia Iacob, a arătat că numărul consumatorilor de substanţe halucinogene se află în creştere fără a putea preciza însă cu cât sau cel puţin câţi astfel de consumatori sunt în judeţ. „În fiecare lună suntem informaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean că la Secţia de Primire Urgenţe se prezintă câte doi-trei intoxicaţi cu substanţe halucinogene. Este foarte greu de spus cu cât a crescut numărul consumatorilor de droguri sau care este numărul acestora, însă se poate spune că se consumă substanţe halucinogene aproape peste tot. Nu există focare de consum de droguri”, a afirmat Camelia Iacob.

Membrul ATOP Ioan Viman a intervenit şi a arătat că dacă numărul celor care consumă droguri este în creştere în judeţul Satu Mare înseamnă că acţiunile de până acum ale CPECA nu sunt eficiente. „Trebuie făcut front comun împotriva acestui flagel pentru că Centrul, care are doar doi-trei angajaţi, nu poate face faţă. Trebuie o mai bună colaborare inter-instituţională în condiţiile în care tot al doilea tânăr încearcă măcar o dată o substanţă halucinogenă. Instituţiile de învăţământ vor sprijini activitatea de prevenire antidrog în şcoli”, a spus Viman.

Strategie antidrog
Atât coordonatorul CPECA Satu Mare, Camelia Iacob, cât şi directorul Beatrix Puşa Câmpean, au prezentat, în cadrul aceleiaşi şedinţe, o strategie şi un plan de măsuri pentru prevenirea şi combaterea consumului de droguri în rândurile tinerilor pentru anul în curs. Una dintre cele mai importante astfel de acţiuni va fi campania „O zi în Şcoala ta”, în cadrul căreia specialiştii antidrog se vor întâlni cu elevii a 16 licee din judeţ, din care zece doar în luna februarie. „Vom avea întâlniri cu elevii, cu cadrele didactice şi cu părinţii.

Citeste mai departe

Adauga un comentariu