|sâmbătă, mai 15, 2021
Sunteti aici: Home » Politic » Dragnea, la DNA: Oricine organizează o campanie electorală încurajează cetăţenii să iasă la vot
  • Urmareste-ne!

Dragnea, la DNA: Oricine organizează o campanie electorală încurajează cetăţenii să iasă la vot 

Liviu Dragnea a spus, luni, la ieşirea din sediul DNA
că a început studierea materiarului de urmărire
penală în dosarul în care este acuzat de corupţie
privind organizarea referendumului şi a arătat că
era firesc să îndemne oamenii să iasă la vot,
acesta fiind rolul unei campanii electorale.
Liviu Dragnea a petrecut luni mai multe ore în sediul DNA unde anchetatorii i-au pus la dispoziţie întreg dosarul referendumului în care vicepremierul este acuzat de fapte de corupţie.

La ieşirea din sediul DNA, Dragnea a arătat că dosarul are mai multe volume de urmărire penală, că a început studierea documentelor, că doreşte să vadă toate probele pe care le au procurorii împotriva sa şi că se va prezenta de mai multe ori pentru aceasta.

Întrebat dacă doreşte scoaterea de sub umărire penală (SUP) în acest caz, Dragnea a arătat că în opinia sa aşa ar fi firesc.

„Bineînţeles că doresc să fiu scos de sub urmărire penală, altfel înseamnă că oricine organizează o campanie electorală, şi la nivel central, şi la nivel judeţean, şi la nivel local, este în acea situaţie, pentru că despre asta discutăm, încurajarea cetăţenilor să iasă la vot, de aici încolo fiecare înţelege ce crede”, a arătat Dragnea.

Întrebat dacă îi este afectată activitatea de demnitar, Dragnea a spus că, o perioadă, cât va avea de studiat acest dosar, va trebui să facă „şi Guvern, şi minister, şi DNA”.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el declarând că a venit pentru a studia documentele din dosarul referendumului din 2012.

Întrebat cum comentează acuzaţiile care îi sunt aduse în acest dosar, Dragnea i-a întrebat pe jurnalişti dacă au idee prin ce a trecut în ultimele zile, referindu-se la decesul fratelui său.

În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Citeste mai departe