|vineri, iulie 19, 2024
Sunteti aici: Home » Interne » Dosare penale pentru votul din diaspora. Anunţul făcut de procurorul general al României
  • Urmareste-ne!

Dosare penale pentru votul din diaspora. Anunţul făcut de procurorul general al României 

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat,dosare-penale-pentru-votul-din-diaspora-anuntul-facut-de-procurorul-general-al-romaniei în această dimineaţă, că se fac cercetări în legătură cu organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora.

Niţu a precizat că s-au primit foarte multe sesizări şi că a fost începută urmărirea penală cu privire la faptă, respectiv împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal.

Şeful Ministerului Public a precizat că sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii în organizarea alegerilor. „Au fost foarte multe sesizări depuse de diferite persoane. (…) S-a început urmărirea penală cu privire la faptă şi s-au solicitat relaţii la alte autorităţi şi ancheta se va desfăşura în continuare cu privire la faptă, împiedicarea exercitării dreptului la vot, prevăzută de articolul 385 din Codul penal. (…) Sesizările sunt îndreptate împotriva miniştrilor celor care, în opinia petiţionarilor, au avut atribuţii de a organiza alegerile”, a afirmat Tiberiu Niţu.

Citeste mai departe

 

Adauga un comentariu